Σύλλογος ΟΤΑ -Ν.Θεσσαλονίκης: Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν απολύσεις εργαζομένων

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, των δημάρχων και του υπουργείου Εσωτερικών, εξαπολύει ο Σύλλογος ΟΤΑ του Νομού Θεσσαλονίκης αναφορικά με τη ρύθμιση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ που κάνει ακόμα πιο εύκολη την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, σημειώνει:

Ενώ βρισκόμασταν σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργείου εσωτερικών και άλλες διατάξεις», που ήταν προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής, η κυβέρνηση κατά παραγγελία της πλειοψηφίας των δημάρχων και των επιχειρηματικών ομίλων, κατέθεσε μία τροπολογία της τελευταίας στιγμής, που κάνει ακόμα πιο εύκολη την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω σε προηγούμενο νομοθέτημά της  ( Ν. 4635/2019, άρθρο 178)  που διευκόλυνε τα ΔΣ να παίρνουν αποφάσεις για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, είπε να το κάνει ακόμα πιο εύκολα, μετά από πιέσεις που δέχθηκε από δημοτικές αρχές, έτσι κατέθεσε την εν λόγω τροπολογία που προβλέπει την fast truck ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ του δημοτικού συμβουλίου, παρά μόνο της οικονομικής επιτροπής.

Μετά τις αυξημένες αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής που νομοθέτησε η ίδια κυβέρνηση με τον Ν. 4623/2019, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα «πλειοψηφίας», με την σημερινή τροπολογία επεκτείνει ακόμα περισσότερο  τον «διακοσμητικό» ρόλο των δημοτικών συμβουλίων, αφαιρώντας τους άλλη μία αρμοδιότητα, στο να αποφασίζουν για αυτά τα τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και κυρίως τις λαϊκές οικογένειες που θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιούν μέχρι κεραίας  χωρίς καμία παρέκκλιση τα σχέδια που τους έχουν υπαγορεύσει η ΕΕ και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, για την κερδοφορία των λίγων και την εξαθλίωση των πολλών.

Συνάδελφοι

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν κατάργηση υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων και επιπλέον χαράτσια στους δημότες. Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας!!

Μπορούμε να σταματήσουμε και τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους.

Δεν σκύβουμε το κεφάλι, δε συναινούμε στο «πλιάτσικο» των υπηρεσιών.

Μπαίνουμε μπροστά,  τους χαλάμε τα σχέδια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση..

Ο νόμος τους θα μείνει στα χαρτιά.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!