Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης: Απεργία για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσ/νίκης με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως προκηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, με θέμα την αναθεώρηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, που στην ουσία στέκεται εμπόδιο στην μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους Δήμους και συνολικά στο Δημόσιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ο Σύλλογός μας, μαζί με πάνω από 140 συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου, πραγματοποίησε μαχητικό συλλαλητήριο στις 12 Φλεβάρη, με αίτημα την άρση κάθε Συνταγματικής απαγόρευσης για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογός μας, κατέθεσε σε όλα τα κόμματα, πλην της ναζιστικής Χ.Α., το παρακάτω αίτημα, σε συνδυασμό με την κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας:
«Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου. Εφεξής κατοχυρώνεται δια του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.»
Η πρωτοφανής κινητοποίηση και η επιτυχία του συλλαλητηρίου αποτελεί κλιμάκωση του αγώνα χιλιάδων μονίμων και συμβασιούχων στους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κ.α.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι υπεύθυνη για το ότι αρνήθηκε να φέρει στη Βουλή για ψήφιση το παραπάνω αίτημα.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΜΑΡΤΗ 2019
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 12:30
στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

(ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΩΡΑ 1:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ)

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!