Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσανίκης: Καταγγέλλει σχέδια απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων

Ο Σύλλογος Εργαζομένωνν ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του νόμου Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει σχέδια για απολύσεις δημοτικών υπάλληλων. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του σημειώνει:

«Συναδελφισσες / συνάδελφοι

Τις τελευταίες ώρες φημολογείται ότι στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη » σχεδιάζονται» απολύσεις συναδέλφων. Ο δήμος μιλά για μη αδειοδότηση παιδικού σταθμού..για μη εγγραφές παιδιών, κ.α.. προφάσεις εν αμαρτίαις..

Ο δήμος» πρότυπο», ο δήμος «πριν από σας, για σας» δε θα έπρεπε να είχε προνοήσει, ώστε να είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αδειοδοτηθεί ο παιδικός σταθμός;;;Δε θα έπρεπε να είχε προνοήσει ώστε να δημιουργηθούν βρεφικά τμήματα;; Πως θα υπάρξουν εγγραφές παιδιών, χωρίς τα ανάλογα τμήματα ;;

Ένας από τους μεγαλύτερους δήμους του νομού (συνένωση τριών δήμων) μπορεί να έχει δύο (!)δημοτικούς παιδικούς σταθμούς; Την στιγμή μάλιστα που σε κάθε γωνιά του ξεφυτρώνει και ένας ιδιωτικός;; Κατά την διοίκηση του δήμου, με πάγια θέση υπέρ των ιδιωτών, μάλλον μπορεί..

Συνάδελφοι

Η θέση του σύλλογο μας για τους παιδικούς σταθμούς και την δίχρονη προσχολική αγωγή είναι γνωστή.Από την ψήφιση του νόμου φωνάζουμε ότι πρέπει:

-Να διασφαλιστεί, με άμεσα μέτρα και με όλες τις σύγχρονες και αναγκαίες προϋποθέσεις, η διεύρυνση των δημοτικών δομών για βρέφη και νήπια (εξεύρεση και ανέγερση κατάλληλων κτιρίων, πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού), δωρεάν για όλα τα παιδιά, κατάργηση των τροφείων.

– Να ληφθούν έκτακτα μέτρα χρηματοδότησης των δήμων, ώστε να στήσουν άμεσα αντίστοιχες δημοτικές δομές για ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ΚΔΑΠ, ώστε να καλύψουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

– Μονιμοποίησή χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που απασχολούνται μέσω ΕΣΠΑ.

– Να διατεθούν κονδύλια για την ανέγερση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, που σήμερα λείπουν ανά τη χώρα.

– Με βάση το νέο κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών, να διατεθεί έκτακτο κονδύλι προς τους δήμους, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες κτιριακές παρεμβάσεις

Συνάδελφοι

Δε πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, απολύσεις συναδέλφων δε πρόκειται να γίνουν. Θα μας βρουν μπροστά τους. ΚΑΛΟΎΜΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ, ΝΑ ΔΏΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΌ ΠΑΡΩΝ, ΣΤΙΣ 19/8 και ώρα 3μμ στο ΔΣ (ΠΑΝΌΡΑΜΑ), ΝΑ ΜΗ ΛΕΊΨΕΙ ΚΑΝΕΊΣ Ο δήμος, έστω και τώρα, μπορεί να βρει λύση, ώστε και απολύσεις να μην γίνουν και τα παιδιά του δήμου να βρούν στέγη στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!