Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης: Άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης συμβασιούχων

Σε σύσκεψη καλεί τους συμβασιούχους σήμερα, Πέμπτη 7 Φλεβάρη, στις 7.00 το απόγευμα, στο κτίριο της ΕΔΟΟ (Προξένου Κορομηλά 51, στον 4ο όροφο), ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης για να συζητήσουν όπως; αναφέρει στην ανακοίνωσή του, για την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων.

Ο Σύλλογος επισημαίνει πως συμμετέχει στην πρωτοβουλία Συνδικάτων και Ομοσπονδιών του Δημοσίου, για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος και τονίζει πως «είναι το γνωστό άρθρο που χρησιμοποιούσε ως «επωδό» η κυβέρνηση κάθε φορά που μας έλεγε ότι αυτή θέλει να προχωρήσει στη μονιμοποίησή σας, ΑΛΛΑ αυτό «δυστυχώς» το απαγορεύει το Σύνταγμα. Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρονται τα εξής:

Στις επιτροπές της Βουλής ήδη συζητείται η αναθεώρηση του Συντάγματος, ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ας προτείνουν την κατάργησή του, αφού κόπτονται τόσο πολύ για τους συμβασιούχους.

Συνάδελφοι,

Γνωρίζετε καλά, ότι ο σύλλογός μας χρόνια τώρα, παλεύει για την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζί δώσαμε μεγάλες μάχες, μαζί κάναμε δεκάδες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας το αυτονόητο, δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, μην κάνοντας βήμα πίσω από αυτό.

Και με ψηλά το κεφάλι, συνεχίζουμε.

Συνάδελφε συμβασιούχε σε καλούμε την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο κτίριο της ΕΔΟΟ (Προξένου Κορομηλά 51, στον 4ο όροφο), όπου μαζί με άλλους συναδέλφους θα συζητήσουμε για την «πρόταση άρσης της συνταγματικής απαγόρευσης», όπως και την κλιμάκωση της πάλης και τον καθορισμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Να μην λείψει κανείς».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΑΡΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!