Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αλίμου για το εργατικό δυστύχημα

Με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα εργατικό», το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει στο δημαρχείο Αλίμου, σήμερα Δευτέρα 19 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα.

Στην κινητοποίηση αναφέρθηκε και ο ΓΓ της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Β. Πετρόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης του, στον «Αθήνα 9,84», όπου μίλησε για τα εργατικά ατύχημα στους δήμους αλλά και τις επικείμενη συνάντηση που καθορίστηκε μετά την κινητοποίηση – «έφοδο» των συνδικαλιστών σήμερα στο υπουργείο Εργασίας. 

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής σημειώνει:

«Ένα εργοδοτικό έγκλημα χωρίς τέλος ζούμε καθημερινά το εργατοτεχνικό προσωπικό των δήμων όλης της χώρας. Έγκλημα που έχει θύματα σχεδόν 50 νεκρούς εργάτες τα τελευταία 3 χρόνια και 100άδες σακατεμένους.

Δεν πάει άλλο! Τώρα μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων!

Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι η ραγδαία αύξηση των θανάτων στην καθαριότητα των δήμων τα τελευταία χρόνια δεν είναι αποτέλεσμα «σύμπτωσης» ή «κακιάς στιγμής». Αιτία έχει την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα κακοσυντηρημένα παλιά μηχανήματα, τα λειψά έως ανύπαρκτα μέσα προστασίας, τη γήρανση και την καταπόνηση του προσωπικού που αναγκάζεται να εργάζεται μέχρι τα γεράματα εξαιτίας της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, τη συνειδητή διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Υπεύθυνες είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που σχεδιάζει και εφαρμόζει όλες αυτές τις αντεργατικές πολιτικές. Υπεύθυνη είναι και η πλειοψηφία των δημάρχων που τις υλοποιεί με ιδιαίτερο ζήλο. Υπεύθυνο είναι το σύστημα που βλέπει ως κόστος την υγεία και ασφάλειά μας, ως κόστος την ανανέωση μηχανημάτων και υποδομών και θυσιάζει τις ζωές μας. Τα εργατικά «ατυχήματα» είναι εργοδοτικά εγκλήματα.

Δεν αποδεχόμαστε ως κανονικότητα να τσακίζεται κάθε λίγο ένας από εμάς!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουμε νέα μηχανήματα, νέες υποδομές, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες και στα 55 για τους άντρες που εργάζονται με ΒΑΕ!

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή!

Ξεχείλισε η οργή μας με το νέο εργοδοτικό έγκλημα στο απορριμματοφόρο του Δήμου Αλίμου».

Τα εργατικά ατυχήματα καταγγέλλει και η Γραμματεία Έβρου του ΠΑΜΕ, ενώ και η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥστηρίζει την απόφαση του ΔΣ του  Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Χίου  που αποφάσισε το  κλείσιμο των  γκαράζ του Δήμου Χίου.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!