Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενστόλων ενόψει ΔΕΘ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και στρατιωτικοί, ενόψει των αυριανών εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ.

Οι διαδηλωτές αξίωσαν την ικανοποίηση διαχρονικών αιτημάτων, όπως η πλήρης συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012, η ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων με νέες προσλήψεις και εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων, η αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού, καθώς επίσης η διαμόρφωση νέου βαθμολογίου.

Το «ραντεβού» τους δόθηκε στις 6 το απόγευμα στην πλατεία του Λευκού Πύργου, όπου συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι όλων των Ομοσπονδιών και Ενώσεων πραγματοποίησαν ομιλίες, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Φεστερίδης, που έδωσαν το παρών στην συγκέντρωση.

Ακολούθησε πορεία κατά την οποία οι συγκεντρωθέντες -πολλοί εκ των οποίων ήταν εφοδιασμένοι με σφυρίχτρες, κόρνες και καπνογόνα- κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου άναψαν κεριά στη μνήμη των 130 αστυνομικών που από το 1984, όταν ενοποιήθηκε το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

Στη συνέχεια επέδωσαν ψήφισμα, το οποίο υπογράφεται από τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.), Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.), Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.) και την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (Π.Ε.Α.Λ.Σ.).

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΔΕΘ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!