Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο (ημερομηνία)

Στις 6 Φεβρουαρίου, αναμένεται να εκδικαστεί στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της 53χρονης καθαρίστριας.

Το ανώτατο δικαστήριο της χώρας θα εξετάσει την αίτηση αναίρεσης που κατέθεσε ο συνήγορός της. Αν γίνει δεκτό το αίτημα, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει πίσω στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για να εκδικαστεί εκ νέου.

Η περιπέτεια της καθαρίστριας από τον Βόλο ξεκίνησε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας το 2016 όπου και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης αλλά παρέμεινε ελεύθερη καθώς το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που άσκησε.

Στις 5 Νοέμβρη όμως το 2018 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας την καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή. Μέρα με την ημέρα οι αντιδράσεις γίνονταν ολοένα και περισσότερες. Τοποθετήθηκαν επί του θέματος όλα τα κόμματα, τα περισσότερα σωματεία εργαζομένων στην Ελλάδα, υπήρξαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Την υπόθεση ζήτησε να την εξετάσουν ο πρόεδρος και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε στις φυλακές που είχε οδηγηθεί η καθαρίστρια, ενώ τοποθετήθηκαν επί του ζητήματος η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας αλλά και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι.

Με διαδικασίες εξπρές φτάνουμε στις 28 του Νοέμβρη, ημέρα που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας κάνει δεκτή, για λόγους υγείας, την αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αναίρεσης που ασκήθηκε στον Άρειο Πάγο.

Από εκείνη την ημέρα η καθαρίστρια είναι ελεύθερη. Πλέον η τύχη της θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, σε πρώτη φάση, από το ανώτατο δικαστήριο.

ΠΗΓΗ: EΛΕΥΘΕΡΙΑ

 

 

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ, ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΠΑΓΟΣ, ΑΡΕΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!