Στο ΣτΕ για τη διαθεσιμότητα ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, της 28/5/13 (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 14/6/13 ), κατά το μέρος που προβλέπει μετάταξη υπαλλήλων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, και την τοποθέτηση τους σε θέσεις μονίμων δικαστικών υπαλλήλων, στα Δικαστήρια του Πειραιά, ζητά με προσφυγή του στο ΣτΕ ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Σύμφωνα με το Σύλλογο οι δικαστικοί υπάλληλοι διακρίνονται από τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους και η συγκεκριμένη μετάταξη γίνεται ανεξέλεγκτα, αντίκειται στο Σύνταγμα καθώς δεν σέβεται τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Στην προσφυγή υποστηρίζεται επίσης ότι οι ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν εντάσσονται στη νέα έννοια του κρατικού υπαλλήλου, αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων με ειδικές συνταγματικές εγγυήσεις, σχετικά με την υπηρεσιακή τους κατάσταση και η επίμαχη υπουργική απόφαση αποβαίνει σε βάρος της Δικαιοσύνης και του δημοσίου συμφέροντος αφού προβλέπει τη μετάταξη υπαλλήλων που δεν έχουν καν δικαίωμα υπογραφής σε δημόσια έγγραφα ούτε συμμετοχής στη σύνθεση δικαστηρίων.

Η προσφυγή αποτελεί συνέχεια άλλης προσφυγής, που κατατέθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχαν κληθεί υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα με τον νόμο 4093/2012 να υποβάλουν δήλωση προτίμησης προκειμένου να τοποθετηθούν στα Δικαστήρια του Πειραιά.

Με τη νεότερη υπουργική απόφαση γίνεται μετάταξη και τοποθέτηση στα Δικαστήρια του Πειραιά υπαλλήλων που υπηρετούσαν, ως ιδιωτικού δικαίου στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο ΤΕΙ Αθήνας κλπ. και είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΤΕ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!