Στο «μικροσκόπιο» οι αιτήσεις των επιτυχόντων στη Δ. Τ.

Από «κόσκινο» θα περάσουν οι επιτροπές που θα συγκροτηθούν από τον Ειδικό Διαχειριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη τις 577 αιτήσεις των υποψηφίων της πρώτης προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού που θα εργαστεί στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης και οι οποίοι συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια.

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι καλούνται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους και τα προσόντα που είχαν αναγράψει ότι διαθέτουν στη σχετική αίτηση προσκομίζοντας για έλεγχο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή αυτά που θα προσκομισθούν δεν αποδεικνύουν τα δηλωθέντα κριτήρια ή τις ιδιότητες πρόσληψης, ο υποψήφιος διαγράφεται από τους πίνακες κατάταξης.

Ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν γίνει λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις για πρόσληψη στον ενδιάμεσο φορέα και ανέφερε ότι αυτά θα ελεγχθούν. Είπε, μάλιστα, ότι για τον λόγο αυτόν δημοσιεύτηκαν και τα μόρια, ώστε «να μπορεί ο καθένας να βλέπει και αν αισθάνεται ότι ο ίδιος έχει περισσότερα μόρια και πρέπει να ελεγχθεί και ενδεχομένως επειδή έχει κάνει κάποιο λάθος στην αίτηση, έχει πατήσει ένα λάθος κουμπί, ξέρετε είναι ηλεκτρονικές αυτές οι αιτήσεις, να μπορεί να ζητήσει να μετρήσουν ξανά τα δικά του τα μόρια και να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει».

Παράλληλα σημείωσε, αν ο έλεγχος των αιτήσεων προχωρήσει με γρήγορα βήματα και δεν υπάρχουν πάρα πολλά λάθη, τότε η εκπομπή προγράμματος από τον μεταβατικό φορέα είναι υπόθεση ημερών.

Ο κ. Καψής ταυτόχρονα εκ νέου απηύθυνε έκκληση να ανοίξει το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή, προκειμένου, όπως επεσήμανε, να προσληφθούν άλλοι 1.400 υπάλληλοι.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ σημειώνουν ότι «στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής δεν υπάρχει κατάληψη, λειτουργεί κανονικά ο σταθμός και υπάρχει μια στοιχειώδης περιφρούρηση του χώρου, καθώς εκεί υπάρχει εξοπλισμός που είναι χρεωμένος σε συγκεκριμένα άτομα».

Επιπλέον, εκφράζουν ενστάσεις σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση ατόμων που βρίσκονται στη λίστα των 577 και την αξιοπιστία της σειράς κατάταξης.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΙΤΗΣΕΙΣ. ΕΛΕΓΧΟΣ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ


Αφήστε μια απάντηση