Στο ΥΠΕΣΔΑ «από την πίσω πόρτα» η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στην επιβεβαίωση του παρασκηνίου της aftodioikisi.gr ότι η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ «φοβήθηκε το κράξιμο» και γι’ αυτό άλλαξε άρον-άρον το ραντεβού της περασμένης Τρίτη με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχωράνε με ανακοίνωσή τους οι «Αγωνιστικές Συσπειρώσεις», παράταξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν την αμηχανία τους, έκλεισαν στα γρήγορα ραντεβού με τον Υπουργό 2 ώρες νωρίτερα από την κινητοποίηση για να δείξουν ότι κάτι κάνουν. Μπήκαν «από την πίσω πόρτα», πίσω από την πλάτη των συμβασιούχων και βγαίνοντας εξέδωσαν Δελτίο Τύπου σε χρόνο ρεκόρ!», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Παράλληλα στην ανακοίνωση στηλιτεύεται και «η χαρακτηριστική απουσία της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ από των αγώνα των συμβασιούχων. Ίδια εικόνα με τον περσινό αγώνα των 5μηνων όπου πάλι ήταν απούσα. Επιβεβαιώνεται ότι το να εγκαταλείπουν τους ελαστικά εργαζό- μενους στις μνημονιακές ορέξεις αποτελεί στρατηγική επιλογή», προστίθεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η κινητοποίηση των συμβασιούχων στο Υπουργείο την Τρίτη 11 Οκτώβρη φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, αφού ο αν.Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα παραταθούν υποχρεωτικά όλοι οι συμβασιούχοι καθαριότητας, ακόμα και οι 2μηνοι που είναι με παράταση από το 2015 εκτός από όσους προσλήφτηκαν το 2016.

Η διάταξη αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Η μικρή αυτή νίκη -που είναι μεγάλη για όσους αφορά- πρέπει να γίνει οδηγός για όλους τους εργαζόμενους, συμβασιούχους και μόνιμους. Οι συμβασιούχοι ανεξαρτήτως ειδικότητας και κατηγορίας, όπως και οι συναδέλφισσες στους παιδικούς σταθμούς με ΕΣΠΑ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αρκετοί σε εξαιρετικά ευαίσθητους τομείς.

Όλοι πρέπει με συντονισμένο αγώνα να διεκδικήσουν την εδώ και τώρα μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.

Δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η χαρακτηριστική απουσία της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΣΥΝ.ΑΝ, ΔΑΚΕ) από των αγώνα των συμβασιούχων. Ίδια εικόνα με τον περσινό αγώνα των 5μηνων όπου πάλι ήταν απούσα. Επιβεβαιώνεται ότι το να εγκαταλείπουν τους ελαστικά εργαζό- μενους στις μνημονιακές ορέξεις αποτελεί στρατηγική επιλογή.

Αυτή τη φορά, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν την αμηχανία τους, έκλεισαν στα γρήγορα ραντεβού με τον Υπουργό 2 ώρες νωρίτερα από την κινητοποίηση για να δείξουν ότι κάτι κάνουν. Μπήκαν «από την πίσω πόρτα», πίσω από την πλάτη των συμβασιούχων και βγαίνοντας εξέδωσαν Δελτίο Τύπου σε χρόνο ρεκόρ!

Σειρά έχει τώρα γύρος με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου θα πρέπει να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για να σπρώξουν την Ομοσπονδία σε κινητοποιήσεις για σειρά βασικών αιτημάτων για ολόκληρο το Δημόσιο αλλά και τον κλάδο των ΟΤΑ:

Μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων, κατάργηση της ελαστικής εργασίας

Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων

Τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, όχι άλλα εργατικά ατυχήματα και απώλειες

Καμία ιδιωτικοποίηση ή εκχώρηση σε ιδιώτες υπηρεσιών των ΟΤΑ και του Δημοσίου

Άμεση επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, μείωση του εργάσιμου χρόνου σε 37,5 ώρες

Κούρεμα χρεών εργαζομένων σε τράπεζες / κράτος, όχι σε πλειστηριασμούς /κατασχέσεις

Όχι στη σχεδιαζόμενη επιδρομή σε εργασιακά και συνδικαλιστικές ελευθερίες

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και Σωματεία να προχωρήσουν σε:

  • Μαζικές συνελεύσεις και αγωνιστικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες
  • Πρωτοβουλίες και συντονισμούς των Σωματείων όταν η ΠΟΕ-ΟΤΑ αδιαφορεί
  • Κλιμάκωση με 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 10 Νοέμβρη

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

 

Διαβάστε επίσης

Xρίστος Βούζας: Στη ζούγκλα των συμβασιούχων

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, ΥΠΕΣΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!