Στο επίκεντρο της ημερίδας οι απολύσεις στο Δημόσιο

«Το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο, η αξιολόγηση των Οργανικών Μονάδων και του Ανθρώπινου Δυναμικού. Αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης ή εργαλεία υλοποίησης των μνημονιακών πολιτικών;» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανωνεί αυριο, 17 Απριλίου, στις 10.00 το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «τα δύο θέματα και συγκεκριμένα το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο και η αξιολόγηση των Οργανικών Μονάδων και του Ανθρώπινου Δυναμικού, που θα αναλυθούν στην ημερίδα, τα χρησιμοποιεί η τρικομματική συγκυβέρνηση ως «Δούρειο Ίππο» για να εισβάλει στο Δημόσιο και να εκπαραθυρώσει με βίαιο τρόπο χιλιάδες Δημόσιους Υπαλλήλους. Η αρχή γίνεται με τις απολύσεις 15.000 Δημοσίων Υπαλλήλων εντός του 2013 (4.000 απολύσεις) και του 2014 (11.000 απολύσεις)«.

«Η τρικομματική συγκυβέρνηση θέλει να μετατρέψει το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο από διαδικασία νόμιμης λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης σε μηχανισμό κατασκευής «επίορκων» υπαλλήλων, καταργώντας το δικαίωμα προσφυγής στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Στην κατεύθυνση των απολύσεων προσαρμόζει και το σύστημα των… αξιολογήσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι ομιλητές
Στην ημερίδα ομιλητές θα είναι οι κ.κ. Μακρυδημήτρης Αντώνης, καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρυσόγονος Κώστας, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παπακωνσταντίνου Απόστολος, διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου-Δικηγόρος και Τσίπρα Μαρία-Μαγδαληνή, Δικηγόρος-Εργατολόγος, Νομική Σύμβουλος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Η ημερίδα  θα ξεκινήσει  στις 10.00 το πρωί και θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχ. Βόδα 4-6 -Αθήνα)

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΗΜΕΡΙΔΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!