Στο «δρόμο» για τη διαθεσιμότητα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν για σήμερα και αύριο Τρίτη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας.

Στο υπουργείο οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τους διευθυντές του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου. Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος των εργαζομένων Γεώργιος Μακράκης, τόνισε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε αναρμόδιο για το μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.

Νωρίτερα στις 10 το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου, και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση. «Ο υπουργός Εργασίας και η διοίκηση του ΟΑΕΔ ευθύνονται για την κινητικότητα των εργαζομένων στον Οργανισμό. Αν φύγουν τα 250 άτομα από τον ΟΑΕΔ, τότε αυτός δεν θα μπορεί να λειτουργήσει», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μακράκης.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε την αποδόμηση του ΟΑΕΔ. Η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί θα αντιμετωπίσουμε κάθε παράλογη ενέργεια της κυβέρνησης. Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα, ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι συγκυβερνώντες την όποια ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, είναι ενέργεια πρώτα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και μετά εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ! Όποιος υπερβεί αυτή την «κόκκινη γραμμή» θα βγει εκείνος στη διαθεσιμότητα από τον λαό».

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν και συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος των εργαζομένων Γεώργιος Μακράκης, και αύριο από τις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΕΔ, ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση