Στέρηση μισθού σε συνδικαλιστή που ανέδειξε πρόβλημα στο νοσοκομείο Κιλκίς

Την παρέμβαση του υπουργείο Υγείας για την ανάκληση πειθαρχικής ποινής στέρησης μισθού 15 ημερών, στον Γενικό Γραμματέα της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, ζητούν ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ με σχετικές επιστολές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο Διοικητής, κ. Θεόδωρος Ρεβενάκης επέβαλε την πειθαρχική ποινή στον κ. Αχιλλέα Καλεμκερίδη, διότι ζήτησε να σταματήσει η πολύωρη ταλαιπωρία ηλικιωμένης ασθενούς που περίμενε με το εξιτήριο στο χέρι ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να την μεταφέρει στο σπίτι της.

ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζουν άδικη και αναίτια την ποινή, ενώ μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ ζητά «την άμεση απομάκρυνση του Διοικητή ο οποίος ακόμη και τώρα συνεχίζει να ασχολείται με πολιτικές διώξεις και όχι πως θα βελτιώσει την κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση.»

 

H αναφορά της ΑΔΕΔΥ:

Θέμα: Ανάκληση άδικης και αναίτιας ποινής

Κύριοι Υπουργοί,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της το υπ’ αριθμ. 1897/22-08-2019 έγγραφο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. που σας απεστάλη, σας καλεί να παρέμβετε και να ανακαλέσετε την άδικη και αναίτια ποινή, στέρησης μισθού 15 ημερών, που επεβλήθη στον Γενικό Γραμματέα της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και της Διοίκησης του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς.

Πρόκειται για πεντακάθαρη πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη, επειδή ο συνάδελφος ανέδειξε την ταλαιπωρία που υφίστανται επί μέρες οι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο, προκειμένου να διακομισθούν σπίτι τους (δευτερογενείς διακομιδές).

Γι’ αυτό και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την ανάκληση της ποινής.

Η αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ:

Κύριοι Υπουργοί,

Σας κοινοποιούμε αναφορά – καταγγελία του Γενικού Γραμματέα της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς και της Διοίκησης του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, με την οποία ζητάει την παρέμβασή σας για ανάκληση της άδικης και αναίτιας ποινής που του επεβλήθη από τον Διοικητή με 15 ημέρες στέρησης μισθού.

Είναι πεντακάθαρη πολιτική συνδικαλιστική δίωξη επειδή αναδεικνύει την ταλαιπωρία που υφίστανται επί ημέρες οι ασθενείς που παίρνουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο, προκειμένου να διακομισθούν σπίτι τους (δευτερογενείς διακομιδές).

Του έστησαν τη δίωξη και μάλιστα ο Διοικητής του Νοσοκομείου έγραψε στα παλαιά του τα παπούτσια τις διαδικασίες που προβλέπονται στο πειθαρχικό δίκαιο για την εξέταση της ένστασης που υπέβαλε ο συνάδελφος.

Ζητάμε την παρέμβασή σας για ανάκληση της ποινής και την άμεση απομάκρυνση του Διοικητή ο οποίος ακόμη και τώρα συνεχίζει να ασχολείται με πολιτικές διώξεις και όχι πως θα βελτιώσει την κτιριακή υποδομή του Νοσοκομείου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση.

ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΝΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!