ΣτΕ: Επικύρωση της οριστικής απόλυσης εφοριακού

Την ποινή της οριστικής απόλυσης που είχε επιβληθεί σε εφοριακό υπάλληλο από το πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για υπεξαίρεση 223.000 ευρώ από την υπηρεσία του, επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο εφοριακός υπάλληλος παραπέμφθηκε από τον υπουργό Οικονομικών τον Ιανουάριο του 2007 στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος «κατά τον Ποινικό Κώδικά και άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους» και για χαρακτηριστική αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή εντός της υπηρεσίας.

Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης, ποινή που επικύρωσε αργότερα και το δευτεροβάθμιο μετά την ένσταση που άσκησε ο εφοριακός, τον οποίο, κάποιους μήνες μετά, καταδίκασε και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε κάθειρξη 7 ετών για δυο υπεξαιρέσεις συνολικού ύψους  223.000 ευρώ (150.000 και 73.000 ευρώ) οι οποίες τελέσθηκαν «με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου κατ΄  εξακολούθηση».

Παράλληλα του επιβλήθηκε και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 4 χρόνια

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ, ΣΤΕ, ΑΠΟΛΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!