Στάση εργασίας στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

Τετράωρη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στο Ηράκλειο, ζητώντας την έγκαιρη καταβολή του μισθού τους.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, που προκήρυξε τη στάση εργασίας, σημειώνει ότι η «Waste Solutions» εταιρεία-εργολάβος που διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ Ηρακλείου, «παρά τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις συστάσεις από την Επιθεώρηση Εργασίας συνεχίζει την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών, κρατώντας τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ομήρους απέναντι στις καθημερινές τους ανάγκες».

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων επισημαίνει ότι «τεράστιες ευθύνες έχει και ο Δήμος Ηρακλείου ο οποίος γνωρίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα 3 χρόνια που ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει το εργοστάσιο, καθώς τακτικά οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους και στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν αναδείξει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν, με ευθύνη και του συγκεκριμένου εργολάβου. Όμως συνεχίζει να εμπιστεύεται στην περιουσία του δήμου (το οικόπεδο του ΚΔΑΥ ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου) σε επιχειρηματίες που είναι ασύδοτοι εις βάρος εργαζομένων και μάλιστα με συνέπειες για όλους τους δημότες της πόλης μας, καθώς η ανακύκλωση δεν γίνεται σωστά, τόσο λόγω της λειψής συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού από τον εργολάβο, όσο και γιατί οι συνθήκες μέσα στο εργοστάσιο δεν αφήνουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν απερίσπαστα».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΔΑΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!