Στάση εργασίας σε δήμους και Δημόσιο, 24ωρη σε περιφέρειες

Σε 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 7.00 το βράδυ για την απογευματινή βάρδια, προχωρά αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας – απολύσεις υπαλλήλων. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταλήψεις τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Να σημειωθεί πως αύριο στάση εργασία στο Δημόσιο έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ, ενώ οι υπάλληλοι των περιφερειών (ΟΣΥΑΠΕ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πλατεία Καραϊσκάκη, και με ενδιάμεση στάση την πλατεία Κλαυθμώνος και το ΥΠΕΣ, θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15), όπου θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι και οι υπόλοιποι απεργοί.

«Η επιθυμία της τρόικα, με τη δήθεν διαρροή του email, που ζητά 22.000 απολύσεις εργαζομένων το 2013 δείχνει τι θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Σήμερα είναι 2.000 χιλιάδες, αύριο θα είναι πολλές χιλιάδες. Κανένας μας δεν θα γλυτώσει αν δεν υπάρξει συνολική και δυναμική αντίδραση. Την ίδια στιγμή προωθείται με την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου ο «ξαφνικός θάνατος» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα τη διάλυση των ΟΤΑ και νέους φόρους στου πολίτες», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμπλέοντας σε αυτό το σημείο με τους δημάρχους που αρνούνται να βάλουν φόρο και κατηγορούν την κυβέρνηση για διάλυση των δήμων μέσω της Εποπτείας και της διαθεσιμότητας.

Διαβάστε επίσης:
ΠΕΔΑ: Κατεβάζει ρολά την Παρασκευή, συγκέντρωση στο Διοικ. Μεταρρύθμισης

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!