Στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ

Προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωϊ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτήριο διοίκησης του ΟΛΠ στις 10:30 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι αύριο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν συλλογική σύμβαση εργασίας για όλους και προσλήψεις «εδώ και τώρα».

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, που πριν από λίγες ημέρες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχιλλέα Ζήση, με αποτέλεσμα αυτός να παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), δηλώνουν ότι «θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και πρόσφορο μέσο το δημόσιο συμφέρον και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΟΛΘ, την ανάπτυξη του λιμανιού, τις θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις». Στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν δε ότι το 67% της ΟΛΘ ΑΕ ουσιαστικά «ξεπουλιέται» έναντι τιμήματος πολύ χαμηλότερου από την πραγματική του αξία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαρτίου το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε τρεις δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του 67% του ΟΛΘ. Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές στη Morgan Stanley, χρηματοοικονομικό σύμβουλο του Ταμείου, στο Λονδίνο, κατέθεσαν οι International Container Terminal Services Inc (Φιλιππίνες), P & O (του ομίλου Dubai Ports) και το σχήμα Deutsche Invest Equity Partners GmbH (γερμανικό fund), Belterra Investments LTD (του ομίλου του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη) και Terminal Link SAS (θυγατρική του γαλλικού κολοσσού στη διαχείριση εμπορευματοκιβωτίων CMA).

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών θα ξεκινήσει άμεσα, πιθανότατα μέχρι τα μέσα Απριλίου.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΟΛΠ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!