Στάσεις εργασίας σε Ηλεκτρικό, Μετρό & λεωφορεία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ και Μετρό την Τετάρτη 7 Ιουλίου από τις 21:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας, διαμαρτυρόμενοι, για τις κακές συνθήκες στις οποίες εργάζονται μέσα στο καλοκαίρι και τα εξοντωτικά ωράρια εργασίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι: » στην είσοδο του δεύτερου μήνα του καλοκαιριού και ενώ οι θερμοκρασίες περιβάλλοντος είναι πολύ υψηλές, στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο δρομολογούνται συρμοί που εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί καν το κλιματιστικό στην καμπίνα οδήγησης!!! Καλούνται δηλαδή οι ηλεκτροδηγοί να παραλάβουν τραίνα τα οποία όλη την ημέρα τρέχουν εκτεθειμένα στις υψηλές θερμοκρασίες, επειδή η εταιρεία δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει εγκαίρως τα κλιματιστικά τους!!!».

Όσον αφορά τα εξαντλητικά ωράρια τονίζουν ότι: “Τα εξοντωτικά επίσης βαρδιολόγια που εφαρμόζονται στη Γραμμή 3 του Μετρό, σε συνδυασμό με την άρνηση της Διοίκησης να ενσκήψει στο πρόβλημα, κωφεύοντας επιδεικτικά, δεν αφήνουν σε εμάς άλλα περιθώρια, αφού η υπομονή μας εξαντλήθηκε”.

Στάση εργασίας και στα λεωφορεία

Οι εργαζόμενοι των λεωφορείων ενημερώνουν μέσω ανακοίνωσης τους ότι θα υπάρξει στάση εργασίας από την Τρίτη 6 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 9 Ιουλίου και συγκεκριμένα τις ώρες 12:00-17:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

«Μετά την ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση μας, αποφασίσαμε τα εξής : 1) Έως τη ΔΕΥΤΕΡΑ, 05/07/2021, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να ισχύει η απόφαση του Συνδικάτου μας, ότι ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΗ ΒΑΡΔΙΑ & ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟ. 2) Από ΤΡΙΤΗ, 06/07/2021 έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09/07/2021 ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από 12:00 έως 17:00 ΕΑΝ στον προγραμματισμό της Τρίτης υπάρχουν διακεκομμένες βάρδιες».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΕΤΡΟ, ΟΑΣΑ, ΗΣΑΠ, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]