Στα 660 ευρώ ο κατώτατος μισθός όσων δουλεύουν σε φούρνους

Μικρές αυξήσεις 1,5% σε περίπου 10.000 εργαζόμενους σε φούρνους, κυρίως της γειτονιάς, φέρνει η νέα σύμβαση εργασίας που υπεγράφη για τα αρτοποιεία όλης της χώρας.

Πρόκειται για μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διετούς διάρκειας που έχει αφετηρία την 6η Μαρτίου 2019 και λήξη την 6η Μαρτίου 2021. Αφορά τους εργαζόμενους σε αρτοποιεία, αλλά περιορίζεται σε φούρνους παραδοσιακού τύπου, οι οποίοι έχουν και ζυμωτήριο. Κατά συνέπεια αφήνει εκτός τις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης, που απασχολούν το μεγαλύτερο όγκο εργαζομένων. Όσο για τα κατώτατα όρια αμοιβής των ειδικοτήτων που απασχολούνται σε αρτοποιεία όπου λειτουργεί τμήμα κουζίνας, καφετέριας, πιτσαρίας, εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής, αυτά ορίζονται στα 660 ευρώ και των βοηθών τους στα 650 ευρώ το μήνα.

Αναλυτικά, η σύμβαση καθορίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα Αρτοποιεία. Στους όρους της νέας σύμβασης υπάγεται το πάσης φύσεως προσωπικό των αρτοποιείων στα καταστήματα των οποίων λειτουργεί τμήμα κουζίνας, καφετέριας, πιτσαρίας, εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής και λοιπών μικτών ή συναφών τοιούτων και ειδικότερα του Ψήστη, του Τεχνίτη πιτσαρίας, Τεχνίτη Ζαχαροπλαστικής και του Βοηθού αυτών, του Μπουφετζή και του Σερβιτόρου.

Τα κατώτατα όρια των βασικών μηνιαίων μισθών των εργαζομένων των παραπάνω ειδικοτήτων, ορίζονται ως εξής:

Ψήστης: 660,00 ευρώ

Τεχνίτης πιτσαρίας: 660,00 ευρώ

Τεχνίτης Ζαχαροπλαστικής: 660,00 ευρώ

Μπουφετζής: 660,00 ευρώ

Βοηθοί των ανωτέρω: 650,00 ευρώ

Στους συγκεκριμένους εργαζόμενους χορηγούνται επίσης, και επιδόματα

Α) Γάμου σε ποσοστό 10%

Β) Ανθυγιεινής εργασίας στους τεχνίτες ζαχαροπλαστικής και εν γένει στους απασχολούμενους στην παρασκευή και στο ψήσιμο εδεσμάτων σε ποσοστό 10%.

Τα επιδόματα υπολογίζονται επί των βασικών μισθών τους.

Παράλληλα, καθιερώνονται, πέραν των προβλεπόμενων αργιών, ως εξαιρέσιμες ημέρες η Καθαρά Δευτέρα και η 1η Ιανουαρίου του έτους. Και καθιερώνονται 40 ώρες εργασίας σε όλα τα καταστήματα.

Πηγή: euro2day

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΨΩΜΙ, ΜΙΣΘΟΣ, ΦΟΥΡΝΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!