Σωματείο εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης: Αυτή είναι η «δημοκρατική» διοίκηση Μπουτάρη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση ενάντια για τον επανέλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου, από τους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης.  Με αφορμή τη συγκεκριμένη κινητοποίηση οι εργααζόμενοι εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο επανέλεγχος ανεστάλη με την κινητοποίηση. Από τη συζήτηση  που έκαναν οι εργαζόμενοι του Δήμου με τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα οδηγήσει σε απολύσεις. Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τη Διοίκηση, που για δεύτερη φορά αθετούν δηλώσεις τους και δηλώνουν ξεκάθαρα  ότι θα εφαρμόσουν την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, σε σύσκεψη Προισταμένων που οργάνωσε ο Σ.Ε.Δ.Θ., ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα περιμένει τουλάχιστον την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, πριν προχωρήσει η διαδικασία της “αξιολόγησης” και του “επανελέγχου” των Συμβάσεων. Την Τετάρτη 22-10-2014, η Διοίκηση του Δήμου, ήρθε σε “συμφωνία” με τους ελεγκτές, για να ξεκινήσει η διαδικασία του “επανελέγχου” που είχε ανασταλεί με κινητοποίηση των εργαζομένων. Σήμερα, απείλησε τους εργαζομένους να σταματήσουν την κινητοποίηση, αλλιώς θα καλέσει τον Εισαγγελέα. Αμέσως μετά, δήλωσε στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ότι ενημέρωσε τον Εισαγγελέα και ότι οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης θα επανέλθουν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη “δουλειά”  τους…. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η  “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ”  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!»

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ.  αποφάσισε κινητοποίηση για την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014, με στάση από τις 8:00 π.μ. ως τις  11:00 π.μ. και συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 8:00 π.μ.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση