Σωματείο Εργαζομένων Δ.Θεσσαλονίκης: «Βολές» κατά Ζέρβα για παρεμβάσεις στην συνδικαλιστική δράση

«Πυρά» κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Ζέρβα, εξαπολύει το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για παρεμβάσεις στην συνδικαλιστική δράση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

«Είναι η δεύτερη φορά, στον πρώτο μήνα της ανάληψης καθηκόντων της νέας διοίκησης, που επιχειρείται ωμή παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση του ΣΕΔΘ. Μετά το πρώτο περιστατικό στο χώρο του ΣΜΑ το οποίο αφού δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις δεν δόθηκε συνέχεια από την πλευρά μας (θεωρήσαμε ότι έγινε λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας ανάληψης καθηκόντων από τον νέο εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα καθαριότητας και της μικρής εμπειρίας του) , ακολούθησε την ημέρα που παρουσιάστηκαν οι νέοι μας συνάδελφοι της 3Κ στο χώρο των γραφείων της καθαριότητας, ένα δεύτερο σοβαρό πλέον περιστατικό το οποίο μας βάζει σε σκέψεις.

Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του γραφείου δημάρχου-σημαίνον μέλος άλλου σωματείου του δήμου- ενοχλήθηκε επειδή αντιπροσωπεία του ΣΕΔΘ , πραγματοποιούσε εγγραφές των νέων συναδέλφων στο σωματείο μας. Με περίσσιο θράσος αλλά και άγνοια επικοινώνησε με ανώτερα στελέχη της καθαριότητας με απώτερο σκοπό να σταματήσει τις εγγραφές των εργαζομένων με επιχειρήματα ψεύτικα και ανακρίβειες. Να σημειωθεί ότι στο χώρο υπήρχε και αντιπροσωπεία άλλου σωματείου.

Καταγγέλλουμε την σημερινή παρέμβαση του συγκεκριμένου στελέχους το οποίο εκφράζει τη διοίκηση και το δήμαρχο. Απαιτούμε εξηγήσεις για το σημερινό περιστατικό. Δεν γνωρίζουν ότι για να ισχύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι μέλη σωματείου; Προτρέπουμε τους συναδέλφους οι οποίοι διατηρούν συλλόγους-μαγαζάκια να τα κλείσουν και να έρθουν να συστρατευθούμε στον κοινό σκοπό της προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων αντί να επιδίδονται σε κλάματα στο γραφείο δημάρχου για να σταματήσουν τις εγγραφές νέων μελών στον ΣΕΔΘ. Μήπως το γραφείο δημάρχου εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένου σωματείου; Ο ΣΕΔΘ δεν θα μετατραπεί σε σωματείο κλακαδόρων του εκάστοτε δημάρχου, ούτε σε παράρτημα δικηγορικών γραφείων, όπως άλλα σωματεία.

Εμείς γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις μας. Κάποιοι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν επιλεγεί για θέσεις υψηλών πτήσεων και απαιτήσεων μάλλον χρειάζονται πρώτα εκπαίδευση για να μην πέφτουν σε τέτοια παιδαριώδη λάθη.

Καλούμε τον δήμαρχο να συμμαζεύσει τους πραιτοριανούς του. Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυνατοί, ακόμη πιο αποφασιστικοί, να είμαστε δίπλα στα 2500 μέλη μας αλλά και τον αγώνα για δημοτικές υπηρεσίες πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες, με αποκλειστικά δημόσιο – κοινωνικό χαρακτήρα. Ένα είναι σίγουρο…τρίτη παρέμβαση ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ…».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΖΕΡΒΑΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΣΟΜΕΝΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!