Σκλαβενίτης: Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε περίπτωση μη προσέλευσης λόγω κακοκαιρίας

Το σωματείο εργαζομένων του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ είχε βγάλει ανακοίνωση σχετικά με την προηγούμενη κακοκαιρία, με συμβουλές προς τους εργαζόμενους,  η οποία έχει ισχύ για κάθε περίπτωση κακοκαιρίας.

Δείτε τι έλεγε η συγκεκριμένη ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας σας ενημερώνει για το τι ισχύει αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες αναφορικά με τη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και για την απουσία των εργαζομένων καθώς και τις αποδοχές τους.

Όταν η επιχείρηση δεν λειτουργήσει λόγω ανώτερης βίας και οι εργαζόμενοί της δεν προσέλθουν στην εργασία τους για το ίδιο γεγονός, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 380 του Αστικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες «αν η παροχή από ένα από τους συμβαλλόμενους (εργοδότη ή μισθωτό) είναι αδύνατη συνεπεία γεγονότος για το οποίο δεν έχει ευθύνη, απαλλάσσεται και ο άλλος από τους συμβαλλόμενους της αντιπαροχής» (δηλ. υπάρχει κοινή απαλλαγή).

Όταν η επιχείρηση λειτουργήσει κανονικά και κάποιος εργαζόμενος δεν κατορθώσει να μεταβεί στην εργασία του, παρά την καταβληθείσα από μέρους του προσπάθεια λόγω ανώτερης βίας, του οφείλεται ο μισθός της ημέρας εκείνης (άρθρο 657 Αστικού Κώδικα). Υποχρέωση του εργαζόμενου είναι η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης από δημόσια αρχή (Περιφέρεια, Δήμος, Αστυνομία), στην οποία να αναφέρεται ότι συνέτρεχαν οι παραπάνω λόγοι.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ, ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!