ΣΥΠΑ: Καταγγέλλει πιέσεις σε υπαλλήλους και προϊσταμένους για την αξιολόγηση

Πιέσεις από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε υπαλλήλους και προϊσταμένους, προκειμένου να «σκύψουν το κεφάλι» και να συμμετέχουν στην διαδικασία αξιολόγησης, καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ).

Την ίδια στιγμή, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Οκτώβρη υπερψηφίστηκε απόφαση (υπήρξαν μόνο 4 λευκοί ψήφοι), που αφορά την συνέχιση της Απεργίας-Αποχής από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης».

Συγκεκριμένα στην απόφαση τονίζεται:

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στην αντιλαϊκή «αξιολόγηση», για να υλοποιηθεί και να πετύχει η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες.

Δεν νομιμοποιούμε καμιά «αξιολόγηση», που θα γίνει για εμάς, χωρίς εμάς.

Συμπληρώνουμε τις σχετικές Δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή, που έχουν αποσταλεί στα mail όλων των συναδέλφων. Σε κάθε υπηρεσία συμπληρώνουμε συγκεντρωτική Δήλωση, εις διπλούν και καταθέτουμε το ένα αντίγραφο στην υπηρεσία μας (το πρωτοκολλούμε) και το άλλο στο Σύλλογο.

Καταγγέλουμε τις πιέσεις, που ήδη ασκούνται από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε υπαλλήλους και προϊσταμένους, προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι και να μην συνταχθούν με τις συλλογικές αποφάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Όλοι οι συνάδελφοι αξιολογούμενοι & αξιολογητές καλύπτονται απόλυτα συνδικαλιστικά και νομικά και δεν έχουν καμία βάση οι απειλές ότι οι συνάδελφοι, που δεν θα μετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης θα απολυθούν ή θα χάσουν τη θέση τους και άλλα παρόμοια.

5. Πραγματοποιούμε στις 3 Οκτώβρη – μέρα Πανελλαδικής Δράσης όλων των δημοσίων υπαλλήλων ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή «αξιολόγηση» ανοιχτή Γενική Συνέλευση-Συγκέντρωση στο Συγγρού 80-88, στις 8.30 πμ.

6. Καλούμε όλους τους συναδέλφους – υπαλλήλους και προϊσταμένους – να σταθούν απέναντι στην απεργοσπαστική, διασπαστική επιλογή, απέναντι στην τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ.

Να μην δεχτούν να αποδυναμωθεί η συλλογική δράση και αγωνιστική διεκδίκηση.

Να δώσουμε μαζί την μάχη για υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού, ενάντια στις αντεργατικές-αντιλαϊκές στοχεύσεις, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ενάντια στις απολύσεις, για κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών, ενάντια στην τιμωρητική λογική κυβέρνησης και κομμάτων, που ψηφίζουν-στηρίζουν την αντεργατική πολιτική.

7. Καλούμε όλα τα Σωματεία των Περιφερειών να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επιτυχή έκβαση της μάχης αυτής.

Μπορούμε να ακυρώσουμε την τροπολογία Γεροβασίλη, όπως ακυρώσαμε τον νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νόμου Βερναρδάκη.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΣΥΠΑ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΠΙΕΣΕΙΣ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!