Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι επιστημονικοί φορείς

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποίησαν την Τετάρτη εκτάκτως στα γραφεία του ΤΕΕ έπειτα τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για ασφαλιστικό και φορολογικό.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός: «Μετά τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου σκληραίνουμε τη στάση μας. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κλείνει το Ταμείο μας, μας δημεύεται η περιουσία του Ταμείου μας και δημεύεται και η περιουσία όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Κλείνουμε όλα τα Ηλεκτρονικά μας Συστήματα, αυτό σημαίνει ότι δεν θα εγκρίνεται καμία οικοδομική άδεια, δεν θα γίνεται καμία υπαγωγή στο νόμο των αυθαιρέτων και δεν θα εκδίδονται ενεργειακά πιστοποιητικά. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους».

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Βασίλης Αλεξανδρής ανέφερε ότι : «Το δικηγορικό σώμα με απόλυτη συνέπεια εδώ και τρεις μήνες διαβλέποντας τους κινδύνους που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του Προσχεδίου αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να σκληρύνει τη στάση του και να αντισταθεί στην προοπτική ενός νομοσχεδίου το οποίο αφανίζει κατά απολύτως αποτελεσματικό τρόπο όλες τις γενιές των δικηγόρων που σήμερα σε όλη την Ελλάδα ασκούν το επάγγελμα τους. Η αντίσταση αυτή είναι υπαρξιακού χαρακτήρα δεν έχει κανένα συντεχνιακό χαρακτηριστικό αντιθέτως μάλιστα θεωρούμε ότι η θέση που πρέπει να διεκδικήσει ο δικηγόρος απαλλασσόμενος από το φορτίο που του επιβάλλει το ασφαλιστικό σχέδιο, είναι μια στάση που ενισχύει την ευχερή πρόσβαση του διαδίκου στα δικαστήρια. Αν επιβληθούν τα μέτρα που φιλοδοξεί να επιβάλλει το νομοσχέδιο θα σμικρυνθούν οι δυνατότητες άνετης προβολής των θέσεων των πολιτών στα δικαστήρια».

Ο Αντώνης Μουζάκης, α’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών και Ελεύθερων Επαγγελματιών δήλωσε: «Επιμένουμε στη θέση μας για αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 6 Μαΐου γιατί σε καμία περίπτωση, καμία παρατήρηση μας ή πρόταση δεν έγινε δεκτή στο Σχέδιο Νόμου που κυκλοφόρησε. Θεωρούμε ότι σε κάθε περίπτωση οι επιβαρύνσεις που θα προκύψουν θα είναι τέτοιες που στις περισσότερες των περιπτώσεων θα οδηγήσουν σε παύσεις εργασιών των περισσότερων επαγγελματιών του χώρου με αποτέλεσμα να τονώνεται περισσότερο η ανεργία».

Τέλος, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας έκανε λόγο για δημιουργία, με το νέο νομοσχέδιο, επιστημόνων τριών ταχυτήτων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση