Συνελήφθη για παθητική δωροδοκία τμηματάρχης ΔΟΥ

Συνελήφθη 61χρονη Προϊσταμένη Τμήματος της Δ’ Δ.Ο.Υ. της Αθήνας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος.

Προηγήθηκε καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι η 61χρονη Προϊσταμένη απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού της επιστροφής φόρου, ύψους 23.504,76 ευρώ, σε εταιρεία.

Χθες το μεσημέρι, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο της συνελήφθη, αφού προηγουμένως παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν μετά από έρευνα στο γραφείο της.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στα καθήκοντα της 61χρονης περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των εκθέσεων των ελεγκτών της Δ.Ο.Υ., όσον αφορά στις αιτήσεις φορολογουμένων για την επιστροφή φόρου.

Η συλληφθείσα οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ λόγω της ιδιότητας της, ως υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, τα αδικήματα που την βαρύνουν αποκτούν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΠΙΟΡΚΟΙ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΔΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!