Συνεδριάζει για τη ΔΕΗ η ΓΣΕΕ

Στις 12:00 το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, προκειμένου να αποφασίσει αν θα παρέχει στο εξής, νομική και συνδικαλιστική κάλυψη σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των συνδικάτων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με συνδικαλιστικά στελέχη, εξετάζεται το σενάριο της κήρυξης απεργιών από τα Εργατικά Κέντρα των πόλεων, με διαφορετικό κάθε φορά διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο θα καλύπτει και τους εργαζομένους στην επιχείρηση.

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το μέτρο της επιστράτευσης», κάνει λόγο για «κακοποίηση των δημοκρατικών θεσμών» και δηλώνει ότι «θα στηρίξει με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο τον αγώνα και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ».

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα, ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, «προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τόσο η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, όσο και σημαντικά δημοκρατικά δικαιώματα».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΓΣΕΕ, ΔΕΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!