ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ σε ΚΕΔΕ: Αορίστου χρόνου όλοι συμβασιούχοι

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ για το θέμα των συμβασιούχων πραγματοποίησαν εκπρόσωποι του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους δημάρχους να ζητήσουν «Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι εργαζόμενους μέσα από προγράμματα και με ελαστικές μορφές εργασίας», τονίζοντας ότι: «Από τη μεριά τους οι δήμαρχοι εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις ότι θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις μόνο σε όσους δήμους τα οικονομικά είναι επαρκή. Ενώ όσο αφορά τους τρεις δήμους που δεν έχουν προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ στήριξε τις δημοτικές αρχές σεβόμενοι το ‘αυτοδιοίκητο’. Συνάδελφοι και από τη σημερινή παρέμβαση αποδείχτηκε ότι κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Στόχος τους να τσακίσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει μέχρι και σήμερα στους εργαζόμενους προκειμένου να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τις ελαστικές μορφές εργασίας με σκοπό την ανακύκλωση της ανεργίας και σταδιακά να μεταφερθούν στους ιδιώτες τομείς των δήμων», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ.

Και καταλήγει:

«Απαιτούμε

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος.

Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις μέχρι τις 31-12-2017 και μετά να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου.

Καμιά υπηρεσία σε ιδιώτες.

Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.

Τίποτα δεν μας χαρίσθηκε. Ότι μέχρι σήμερα κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας και με την πάλη μας.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα Τρίτη 17-1-2018 πραγματοποίησε παρέμβαση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Σκοπός της παρέμβασης μας ήταν να απαιτήσουμε το δικαίωμα τους στη δουλειά και τη Μόνιμη και Σταθερή πληρωμή των συμβασιούχων.

Συγκεκριμένα στη τοποθέτηση μας αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες τόσο της κυβέρνησης που ουσιαστικά με τη μεθοδολογία που ακολουθεί προσπαθεί να κερδίσει χρόνο προκειμένου να σπείρει αυταπάτες στους συναδέλφους.

Παράλληλα καταγγείλαμε και τη πλειοψηφία των δημάρχων όπου μέχρι και σήμερα έχει υιοθετήσει και εφαρμόσει το σύνολο της πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταγγείλαμε ότι δικαιολογίες περί αύξηση των δημοτικών τελών δεν ευσταθούν. Ας μας απαντήσουν, μέχρι και σήμερα όπου οι συνάδελφοι εξακολουθούν να δουλεύουν στις υπηρεσίες γιατί δεν έχουν αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το προσωπικό στις ανταποδοτικές υπηρεσίες έχει μειωθεί δραματικά όπως και οι μισθοί αλλά κανένας δήμος δεν έχει προχωρήσει στην μείωση των δημοτικών τελών αναλογικά. Επίσης τους καλέσαμε και εν’ όψη των τροποποιήσεων το επόμενο διάστημα των ΟΕΥ να τελειώσουν με τις ελαστικές μορφές εργασίας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σήμερα όλοι γνωρίζουν ότι το προσωπικό στους δήμους δεν επαρκεί. Και θα πρέπει να ζητήσουν Μόνιμο Προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι εργαζόμενους μέσα από προγράμματα και με ελαστικές μορφές εργασίας.

Από τη μεριά τους οι δήμαρχοι εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις ότι θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις μόνο σε όσους δήμους τα οικονομικά είναι επαρκή. Ενώ όσο αφορά τους τρεις δήμους που δεν έχουν προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ στήριξε τις δημοτικές αρχές σεβόμενοι το «αυτοδιοίκητο».

Συνάδελφοι και από τη σημερινή παρέμβαση αποδείχτηκε ότι κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Στόχος τους να τσακίσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει μέχρι και σήμερα στους εργαζόμενους προκειμένου να διατηρήσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τις ελαστικές μορφές εργασίας με σκοπό την ανακύκλωση της ανεργίας και σταδιακά να μεταφερθούν στους ιδιώτες τομείς των δήμων.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Τετάρτη 18-1-2017 από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρών στη συγκέντρωση στις 11:30 στην Ομόνοια.

Απαιτούμε

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος.

Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις μέχρι τις 31-12-2017 και μετά να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου.

Καμιά υπηρεσία σε ιδιώτες.

Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.

Τίποτα δεν μας χαρίσθηκε. Ότι μέχρι σήμερα κερδίσαμε, το κερδίσαμε με τον αγώνα μας και με την πάλη μας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΕΔΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!