Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ τη Δευτέρα

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ θα πραγματοποιήσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στις 10:00 π.μ. διεκδικώντας επίδομα ανεργίας για τους εργαζόμενους σε 8μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο Δ. Πατρέων

«Το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Αχαΐας την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη στις 10:00 π.μ. θα πραγματοποιήσει Παράσταση Διαμαρτυρίας στον «ΟΑΕΔ» (Κωστή Παλαμά 13, Μέσα Αγυιά, Πάτρα).

Το Συνδικάτο καλεί τους συναδέλφους που εργάστηκαν σε 8μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Πατρέων για να διεκδικήσουμε: Επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους μετά το τέλος του προγράμματος.

Δεν αποδεχόμαστε τίποτα ως μοιραίο, μόνιμοι και συμβασιούχοι σηκώνουμε το κεφάλι. Ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες. Όπως, την 8μηνη διάρκεια σύμβασης αντί του 5μήνου που στερούσε το δικαίωμα στο επίδομα ανεργίας σε κάποιους συναδέλφους, την αναγνώριση του δικαίωμα σε όλες τις άδειες (κανονικές, γονικές, αναρρωτικές κ.α.), την υποχρέωση των Δήμων να χορηγούν, ανάλογα με την υπηρεσία , και άμεσα τα ατομικά μέσα προστασίας, το γάλα, τα αναγκαία εμβόλια κλπ. , την εργασία των συναδέλφων στην «κοινωφελή» σύμφωνα με το ωράριο των μονίμων συναδέλφων τους. Αυτά είναι κάποιες από κατακτήσεις, αποτέλεσμα του αγώνα που ξεκίνησαν προηγούμενοι συνάδελφοι μας και που οφείλουμε όλοι μαζί να τα πάμε παρά κάτω.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους συμβασιούχους των δήμων φέρει τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το μόνιμο προσωπικό των δήμων σταδιακά και μεθοδικά, κυρίως από το 2009 αντικαταστάθηκε από συμβασιούχους και εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων που δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας. Τελικός τους στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών.

Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους: η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους, και ταυτόχρονα αγώνες ώστε να ενισχυθούν οι δημοτικές δομές με κρατικούς πόρους και να εξασφαλίζουν τις απαραίτητες υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.»

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΑΕΔ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΧΑΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!