Συνδικάτο ΟΤΑ: Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ -Άμεση πληρωμή των συμβασιούχων

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας και συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 11.30 π.μ στην Ομόνοια, απευθύνει το Συνδικάτο ΟΤΑ, σε όλους τους εργαζομένους στους δήμους.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ αναφέρει:

«Συνεχίζουμε. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι συμβασιούχοι μένουν απλήρωτοι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά επιχειρεί να ξεγελάσει τους συναδέλφους συμβασιούχους. Χρησιμοποιώντας διαφόρους τρόπους επιχειρεί να πάρει πίσω τη τροπολογία που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα κάτω από τη πίεση των συναδέλφων.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πλειοψηφία των δημάρχων. Όλοι θυμόμαστε την αρχική τους στάση. Κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι από την ίδια πλευρά.

Σκοπός τους να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ δηλαδή να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, να καταργήσουν το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Εργασία και να την ανταλλάξουν με εργασία μέσα από τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας.

Στόχος τους να αποδυναμώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό προκειμένου στο άμεσο μέλλον να τις δώσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απέναντι σε αυτή την αντεργατική πολιτική κατάντια θα πρέπει τώρα να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Μπορούμε, επιβάλλεται να τους χαλάσουμε τους σχεδιασμούς τους, τη πολιτική τους. Ο αγώνας των συναδέλφων συμβασιούχων για το δικαίωμα τους στη δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας αφορά όλους. Σήμερα απειλούν με απόλυση τους συμβασιούχους, αύριο θα μπει στο στόχαστρο και το Μόνιμο και Αορίστου Χρόνου προσωπικό μέσα από την αξιολόγηση. Ταυτόχρονα χτυπούν και άλλα εργασιακά μας δικαιώματα όπως τα ΒΑΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Τετάρτη στις 18 του Γενάρη απαιτώντας:

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος.
Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.
Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις μέχρι τις 31-12-2017 και μετά να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου.
Καμιά υπηρεσία σε ιδιώτες.
Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΒΑΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!