Συνδικάτο ΟΤΑ: «Γαλάζιοι» δήμαρχοι βάζουν εμπόδια στην ανανέωση συμβάσεων

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, με ανακοίνωση του, εκφράζει τη συμπαράσταση του και τη ταξική αλληλεγγύη του στους συναδέλφους συμβασιούχους του δήμου Κασσάνδρας που η Διοίκηση του Δήμου τους απολύει. Το Συνδικάτο καλεί τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων και σημειώνει:

«Οι συνάδελφοι δίνουν αγώνα για το δικαίωμα τους στη δουλειά, κόντρα στη πολιτική της συγκυβέρνησης και των δημάρχων που στηρίζονται από τη ΝΔ. Η Διοίκηση του Δήμου Κασσάνδρας ενώ είχε υποσχεθεί στους συναδέλφους πριν 20 μέρες την ανανέωση των συμβάσεων τους, τη παραμονή πρωτοχρονιάς τους ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα υπογράψει τη σχετική διαπιστωτική πράξη.

Για ακόμα μια φορά κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημοτικών αρχών υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζοντας νομικίστικά εμπόδια έρχονται να κατασπαράξουν κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα των εργαζομένων, ιδιαίτερα το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Στόχος τους να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος προκειμένου να ικανοποιήσουν τη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου».

Απέναντι σε αυτή την επίθεση της κυβέρνησης και των δημοτικών αρχών, σημειώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ, ο αγώνας των συναδέλφων αλλά και όλων των εργαζομένων στο κλάδο αποτελεί μονόδρομο. Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει να κοροϊδεύει τους συναδέλφους συμβασιούχους και να προχωρήσει άμεσα στην ανανέωση των συμβάσεων.

Καλούμε όμως και τους συναδέλφους να υψώσουν το ανάστημα τους. Να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις και να μην κάνουν βήμα πίσω από το δικαίωμα τους στη δουλειά. Να απαιτήσουν καμιά απόλυση συναδέλφου, Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για ακόμα μια φορά εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και ταξική αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας», καταλήγει στην ανακοίνωση του, το συνδικάτο.

Διαβάστε επίσης: 

Στον «αέρα» συμβασιούχοι δύο ακόμη δήμων –«Μπλόκο» δημάρχου & Ελεγκτικού Συνεδρίου

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΒΑΖΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!