Συνδικάτο ΟΤΑ: Επικίνδυνοι για Αυτοδιοίκηση δήμαρχοι και ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στο σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απευθύνεται με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ A/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής, ζητώντας νέο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, νέες εκλογές και νέο προεδρείο που θα απαντήσει στους «εκβιασμούς» και στην επίθεση της «πλουτοκρατίας» και της κυβέρνησης κατά των εργαζομένων. «Να δυσκολέψουμε κυβέρνηση-πλουτοκρατία. Ακόμη πιο αποφασιστικά, να συνεχίσουμε, να κλιμακώσουμε τους αγώνες. Ενάντια στις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων λειτουργιών και υπηρεσιών, το χαράτσωμα του λαού», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο ΟΤΑ.

Επιτίθεται, αναφορικά με τη διαθεσιμότητα, με δριμύτητα κατά των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και των δημάρχων, κατηγορώντας τους ότι διαλύουν την Αυτοδιοίκηση: «Το να προβάλουν σήμερα συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ και δήμαρχοι ως δήθεν αντιπρόταση στις απολύσεις, την καταγραφή και την αξιολόγηση των εργαζομένων στους δήμους είναι σαν χύνουν νερό στο μύλο της κυβέρνησης, ότι τάχα, κάνει μετακινήσεις! Τέτοιες απόψεις δεν συνιστούν άμυνα! Αποπροσανατολίζουν την πάλη των εργαζομένων, είναι επικίνδυνες!».

Μάλιστα, κάνοντας λόγο για ενότητα των εργαζομένων στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης, χαρακτηρίζει τη σημερινή ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως «κυβερνητικό συνδικαλισμό και εργατική αριστοκρατία», και υπογραμμίζει ότι όσο το Συνδικάτο είναι αποκλεισμένο από την Ομοσπονδία η ενότητα δεν είναι δυνατή: «Όσο παραμένει ο αποκλεισμός του από την Ομοσπονδία, όπως και των άλλων 18 σωματείων τόσο αυτός ο αποκλεισμός θα είναι και ανιστόρητος και επικίνδυνος», σημειώνει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ

 

Διαβάστε επίσης:
«ΠΑΡΑΘΥΡΟ» ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Αττική: Λουκέτο σε δήμους, πορεία στο ΥΔΜΗΔ, κατάληψη στο ΥΠΕΣ
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Xωρίς Διαπιστωτική Πράξη δεν τίθεται κανείς σε διαθεσιμότητα

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!