Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Συγκέντρωση σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη από τις 11 π.μ. ως τη λήξη του ωραρίου και στη συγκέντρωση στις 12 μ. στο υπουργείο Εργασίας καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζοντας ότι τα σωματεία των δήμων πρέπει να κάνουν δική τους υπόθεση την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Το Συνδικάτο απαιτεί: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανανέωση όλου του στόλου των οχημάτων, να μην κινείται κανένα όχημα χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς τη βεβαίωση του τεχνικού Ασφαλείας, Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους με άμεση αναθεώρηση της ΚΥΑ, άμεση αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες κλπ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε περί δήθεν «ανάπτυξης” και μάλιστα “δίκαιης”, οι εργαζόμενοι ειδικά στους τομείς πρώτης γραμμής (καθαριότητα, πράσινο, τεχνικά συνεργεία κ.α.) που έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος στο βωμό της πλήρους απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, συνολικότερα προστασίας της ζωής, της εντατικοποίησης της εργασίας, των απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων, συνολικά μιας οικονομίας που κινείται με μοναδικό κριτήριο το κέρδος.

Υπεύθυνοι για τα εργοδοτικά εγκλήματα είναι η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημάρχων όσο και να αποποιούνται τις ευθύνες τους. Παρέα όλα αυτά τα χρόνια υιοθέτησαν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαιτήσεις των βιομηχάνων προκειμένου να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος εργασίας και φροντίζοντας ταυτόχρονα να απαξιώσουν τις υπηρεσίες και από προσωπικό, αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή.

Είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα περισσότερα αμαξοστάσια των δήμων, για την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού, για την άσχημη κατάσταση των μηχανημάτων και την υποβάθμιση των υποδομών λόγω της υποχρηματοδότησης, για τη μη παροχή των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας, για την απουσία γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας κλπ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά και τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους. Σκοπός τους είναι η πλήρης υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών ιδιαίτερα των τεχνικών με στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.

Ήρθε η ώρα να πούμε μαζικά με μια φωνή φτάνει πια!!!

Συνάδελφοι, ήρθε η στιγμή να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που πήρε τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και από την πλειοψηφία των δημάρχων που προκειμένου να μειώσουν όσο περισσότερο γίνεται το κόστος εργασίας δεν διστάζουν να παίξουν με τη ζωή και την ασφάλειά μας.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία των δήμων να κάνουν δική τους υπόθεση την υγεία και την ασφάλεια στην εργασίας και με αποφάσεις τους να πάρουν μαζικά μέρος στη στάση εργασίας την Πέμπτη 14 του Σεπτέμβρη από τις 11.00 μέχρι το τέλος ωραρίου αλλά και στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 12.00 μπροστά στο υπουργείο Εργασίας.

Διεκδικούμε:

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ανανέωση όλου του στόλου των οχημάτων, να μην κινείται κανένα όχημα χωρίς ΚΤΕΟ και χωρίς τη βεβαίωση του τεχνικού Ασφαλείας, Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους εργαζόμενους με άμεση αναθεώρηση της ΚΥΑ, άμεση αναπροσαρμογή στις νέες συνθήκες κλπ.».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση