ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Καταγγέλλει τον Καμίνη με αφορμή το θάνατο εργαζομένου στο Δήμο

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε τη Τετάρτη 23-3-2016 παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Αθηναίων Καμίνη με αφορμή τα συνεχόμενα εργατικά ατυχήματα που έφτασαν σε σημείο να έχουμε και νεκρό.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Στη παρέμβαση μας αναδείξαμε ότι τα εργατικά ατυχήματα στο Δήμο της Αθήνας αποτελούν συχνό φαινόμενο λόγω της παντελής έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας αλλά της υποστελέχωση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο λόγο της έλλειψης προσωπικού αλλά και την υποβάθμιση στο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Καταγγείλαμε τη υποκριτική στάση του Δημάρχου που έκανε ότι δεν γνώριζε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του αμαξοστασίου. Έχει ευθύνες γιατί υλοποιεί πλήρως την αντεργατική αντιλαϊκή  πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με  κύριο στόχο έχει την μείωση του «κόστους» δημιουργώντας αυτές τις ελλείψεις και τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας με αποτέλεσμα να έχουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν τώρα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να απαιτήσουν τώρα τη πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού με πλήρη Μισθολογικά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα, κανένας δήμαρχος και καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των εργαζομένων.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση μας στη οικογένεια του συναδέλφου και καλούμε τους συναδέλφους να παρευερθούν».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!