Συνδικάτο ΟΤΑ: Ανασφάλιστοι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς σε δήμους -Παράσταση διαμαρτυρίας

Παράσταση διαμαρτυρίας οργανώνει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00 μ.μ στα Κεντρικά Γραφεία του ΙΚΑ ( Αγ. Κων/νου 8 ) στην Αθήνα, το Συνδικάτο ΟΤΑ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του, για το ανασφάλιστο καθεστώς που επικρατεί στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του, το Συνδικάτο ΟΤΑ, σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην προσπάθειά εγκλωβισμού των λαϊκών συνειδήσεων, επιχειρεί να αξιοποιήσει το κάλπικο επιχείρημα ότι τάχα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κατάφερε να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας, μέσα από τις χιλιάδες προσλήψεις κακοπληρωμένης εργασίας που υλοποιούνται στους δήμους αλλά και στο υπόλοιπο δημόσιο, μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, από την πρώτη στιγμή έδωσε και συνεχίζει να δίνει, πλάι στους συναδέλφους των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, ένα συνεχή αγώνα, για την κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα σήμερα και κάτω από τον ενιαίο αγώνα, να έχουν κατοχυρωθεί για τους συναδέλφους, σειρά εργασιακών δικαιωμάτων όπως η πλήρης ασφάλιση όπως ακριβώς και στο τακτικό προσωπικό, η αναγνώριση του δικαιώματος στις άδειες, (κανονικές αναρρωτικές, γονικές κ.α).

Παρόλα αυτά όμως η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν σταματά μόνο στους δήμους και στην πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχών, αλλά επεκτείνεται και στο ίδιο το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του. Οι συνάδελφοι μέσα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μετά από πέντε μήνες δουλειάς και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος φαίνονται και είναι ανασφάλιστοι, παρότι οι δήμοι έχουν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές τους, με τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΔ και μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια.

Αυτό συμβαίνει γιατί από την κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ, τα ένσημα των εργαζομένων οριστικοποιούνται με τεράστια καθυστέρηση που ξεπερνά τους 5 μήνες. Αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μετά την απόλυσή τους να μην αποκτούν ασφαλιστική ικανότητα τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, ενώ εκρηκτική είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται για όσους αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας και ακολουθούν ειδικές θεραπείες, είτε οι ίδιοι, είτε μέλη της οικογένειάς τους.

Η μη έγκαιρη οριστικοποίηση των ενσήμων δημιουργεί και ένα επιπλέον πρόβλημα. Ενώ είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα για αυτούς τους εργαζόμενους η χρήση αναρρωτικής άδειας, επί της ουσίας δεν μπορούν να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος, αφού τυπικά φαίνονται ως ανασφάλιστοι.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, τηρώντας τη δέσμευσή του, να στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους, για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει τη ζωή τους, οργανώνοντας την πάλη τους σε ταξική κατεύθυνση, καλεί όλους τους συναδέλφους μέσα από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας να δώσουν δυναμικό παρών στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που οργανώνει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00 μ.μ στα Κεντρικά Γραφεία του ΙΚΑ ( Αγ. Κων/νου 8 ) στην Αθήνα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
Οι συνάδελφοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας να είναι και να φαίνονται ασφαλισμένοι από τη πρώτη μέρα εργασίας».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!