Συνάντηση Πετρόπουλου με Οικοδόμους για επιδόματα ανεργίας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας των οικοδόμων, με τον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο. Ο κ. Πετρόπουλος δεν δεσμεύτηκε για το σύνολο των αιτημάτων τους, ωστόσο τους διαβεβαίωσε, ότι θα εξετάσει αιτήματα, που αφορούν στον κλάδο της ασφάλισής τους.

Τα αιτήματά τους αφορούν στην παροχή επιδόματος ανεργίας για όλους τους εργαζόμενους όσο διαρκεί η ανεργία και αύξησή του στα 600 ευρώ, στην έκτακτη επιδότηση ανέργων του κλάδου αλλά και αλλαγή των προϋποθέσεων της τακτικής επιδότησης με ευνοϊκότερους όρους, στην αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου, στην μόνιμη και σταθερή εργασία με αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων στο ύψος του 2009.

Η μεγάλη ανεργία του κλάδου που ξεπερνά το 80% όπως υποστήριξε ο πρόεδρο της ομοσπονδίας Γιάννης Τασιούλας δημιουργεί επιπλέον ζητήματα θεμελίωσης ασφαλιστικών προϋποθέσεων για συνταξιοδότηση και ανέφερε ότι οι οικοδομικές άδειες το 2016 ήταν μειωμένες κατά 72% σε σχέση με το 2009 και 84% σε σχέση με το 2004

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!