Συμβασιούχοι: «Ούριος άνεμος» από Θεσσαλονίκη -Υπέγραψε η «σκληρή» επίτροπος

Την πρώτη σημαντική νίκη πέτυχαν οι συμβασιούχοι των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης, αφού η «σκληρή» επίτροπος της περιοχής υπέγραψε τα πρώτα εντάλματα πληρωμής, ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.

Η συγκεκριμένη επίτροπος που έχει στην ευθύνη της τον δήμο Θεσσαλονίκης, είχε αρνηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, να υπογράψει ώστε να πληρωθούν οι συμβασιούχοι, των οποίων είχε παραταθεί η σύμβαση.

Πληρώνονται οι συμβασιούχοι του κεντρικού δήμου

Με την υπογραφή των ενταλμάτων θα πληρωθούν σε πρώτη φάση τα δεδουλευμένα του Ιουλίου οι 770 συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ οι άλλοι δύο Επίτροποι του νομού έχουν δηλώσει ότι αναμένουν τις εγκρίσεις του ΑΣΕΠ προκειμένου να πληρωθούν  οι 530 συνάδελφοί τους στους δήμους της Ανατολικής και της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Οι  εργαζόμενοι ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης οι οποίοι χτες είχαν δυναμική παρέμβαση σε διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, νιώθουν πλέον δικαιωμένοι για τις εξελίξεις. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόεδρος του Ε.Σ, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου με την οποία συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι, είχε εκφραστεί θετικά για τα αιτήματα των εργαζομένων, ωστόσο, είχε σημειώσει ότι την τελική απόφαση την παίρνουν οι επίτροποι.

Ανοίγει ο δρόμος και για τη Λάρισα;  

Μετά την σημερινή εξέλιξη και την υπογραφή από την επίτροπο της Θεσσαλονίκης, πιθανότατα ανοίγει ο δρόμος και για «δικαίωση» των εργαζομένων των δήμων του νομού Λάρισας.

Υπενθυμίζουμε ότι σε ένα ακόμη μεγάλο μέτωπο των συμβασιούχων, χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι ο επίτροπος υποσχέθηκε να δώσει λύση όχι όμως για όλους αλλά γι’ αυτούς που εργάζονται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζητούν οι εγκρίσεις να αφορούν όλους τους συναδέλφους τους και δίνουν διορία έως την Πέμπτη. Διαφορετικά έχουν διαμηνύσει ότι θα προχωρήσουν εκ νέου σε κινητοποιήσεις, τι οποίες για την ώρα έχουν αναστείλει.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΥΠΕΓΡΑΨΕ, ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!