Συμβασιούχοι: Όπισθεν από Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη -Παραμένουν 6 εργάτες κοιμητηρίων (έγγραφο)

Στην διατηρηση των έξι εργατών κοιμητηρίων για τους οποίους είχε γράψει η aftodioikisi.gr, προχώρησε τελικά με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Πυλαίας – Χορτιάτη το οποίο συνεδρίασε χθες το βράδυ.

Η υπόθεσή τους έμοιαζε να εξελίσσεται με… περίεργο τρόπο καθώς, παρά τις νέες συμβάσεις σε 69 συμβασιούχους, οι συγκεκριμένοι 6 εργάτες δεν είχαν συμπεριληφθεί σε αυτούς που υπέγραψαν νέες συμβάσεις, παρότι είχαν ΙΔΟΧ από 9/11/16 μέχρι 8/7/17 – δηλαδή τους «έπιανε» η κυβερνητική ρύθμιση που προέβλεπε να εργάζονται στις 7/6/17. Οι συγκεκριμένοι 6 εργαζόμενοι είχαν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους να κινηθούν νομικά ζητώντας να επέλθει «εργασιακή δικαιοσύνη».

Αυτό όμως που πρέπει να συγκρατηθεί από αυτήν την υπόθεση είναι ότι οι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν στις υπηρεσίες τους συμβασιούχους που εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας με την ευρύτερη έννοια, εν προκειμένω και στα κοιμητήρια ή σε άλλες περιπτώσεις σε υπηρεσίες πρασίνου.

Δείτε την απόφαση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη ΕΔΩ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!