Συμβασιούχοι: Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις εάν δεν πληρωθούν -Τα βασικά μέτωπα

Σε αναβρασμό βρίσκονται τις τελευταίες ώρες τα δυο «μεγάλα μέτωπα» των συμβασιούχων σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Οι  εργαζόμενοι ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης πέρασαν το «μήνυμα» στο ξενοδοχείο “Grand Hotel”, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη η διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πραγματοποίησαν «τετ α τετ» συνάντηση με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου προκειμένου να πάρουν απαντήσεις σχετικά με την υπογραφή των ενταλμάτων πληρωμής.

Η ίδια, σε δημόσιες δηλώσεις της εμφανίστηκε θετική, ωστόσο, έριξε το μπαλάκι στους επιτρόπους καθώς όπως είπε το Ε.Σ. δεν νομοθετεί αλλά ο ρόλος του είναι να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων. Πρόσθεσε ότι «οι επίτροποι του έχουν τη δυνατότητα να αποφαίνονται με βάση τη συνείδησή τους, τους νόμους και το Σύνταγμα, και υποστήριξε ότι «τα υπόλοιπα είναι ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης που η ίδια δεν μπορεί να κάνει».

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr την ίδια θετική διάθεση επέδειξε η κ. Θεοτοκάτου και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με εκπροσώπους συμβασιούχων, τονίζοντας τους ωστόσο ότι δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο των Επιτρόπων: «Εμείς μπορούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις, απορίες τους αλλά όχι και να παρέμβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Διορία μέχρι την Πέμπτη

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν με την πρόεδρο του ΕΣ είπαν ότι θα περιμένουν μέχρι την Πέμπτη τις υπογραφές των ενταλμάτων και αν αυτό δεν γίνει, την επόμενη ημέρα (Παρασκευή), θα πραγματοποιήσουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί, ότι οι συμβασιούχοι του ν. Θεσσαλονίκης που περιμένουν με αγωνία την υπογραφή των ενταλμάτων είναι περίπου 1.300. Από αυτούς, οι 770 είναι στο Δ. Θεσσαλονίκης και οι υπάλληλοι 530 στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Για κάθε περίπτωση, οι «διαθέσεις» των επιτρόπων είναι διαφορετικές. Πιο διαλλακτική στάση, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κρατά ο επίτροπος στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ οι οι άλλοι δυο εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι περιμένοντας τον ΑΣΕΠ.

Στη Λάρισα

Και στο άλλο «μέτωπο», αυτό του ν. Λάρισας οι 307 συμβασιούχοι έχουν δώσει διορία έως την ερχόμενη Πέμπτη. Όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τους ενημέρωσε ότι ο επίτροπος υποσχέθηκε να δώσει λύση όχι όμως για όλους τους συμβασιούχους αλλά γι’ αυτούς που εργάζονται στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λάρισας που είχε αναστείλει τις κινητοποίησεις, αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας την ερχόμενη Πέμπτη 28/9 από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας, και στη συνέχεια, εφόσον δεν έχουν υπογραφεί τα εντάλματα,  Γενική Συνέλευση για την κλιμάκωση των κινητοποίησεων.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΠΕΜΠΤΗ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!