Συμβασιούχοι: Επίθεση Συνδικαλιστών ΟΤΑ κατά Επιτρόπων Ελεγκτικού Συνεδρίου, κυβέρνησης

Να παρέμβει άμεσα προκειμένου να δοθεί οριστική λύση για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, ζητά από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, «ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες των Δήμων από τη μη πληρωμή των σχετικών ενταλμάτων», ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ με σημερινή ανακοίνωσή της για το θέμα.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία «σε διαφορετική περίπτωση, η απάντηση και η αντίδραση των εργαζομένων θα είναι ΑΜΕΣΗ και πιο ΔΥΝΑΜΙΚΗ από το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Με την ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι αιχμηρή κατά των επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου λέγοντας ότι «για μία ακόμη φορά, επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξαντλούν κάθε όριο «νομιμότητας» και επιδεικνύουν «υπερβάλλον ζήλο» όταν πρόκειται για δαπάνες των Δήμων που αφορούν αποκλειστικά εργαζόμενους.

» Για ακόμη μία φορά, οι «κόντρες» και τα «πολιτικά παιχνίδια» μεταξύ κυβέρνησης και Ελεγκτικού Συνεδρίου πλήττουν ανεπανόρθωτα τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίοι δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη για το νέο αδιέξοδο που δείχνει να δημιουργείται».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ :

Στο «ίδιο έργο θεατές» βρίσκονται για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά οι συμβασιούχοι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

Αιτία, η νέα άρνηση επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε συγκεκριμένους Νομούς αλλά και Δήμους της χώρας να θεωρήσουν τα εντάλματα πληρωμής των νέων συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου που συνήφθηκαν έως 31 Μαρτίου 2018 στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων, βάσει των διατάξεων του άρθρου 24 του Ν.4479/2017.

Για μία ακόμη φορά, επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου εξαντλούν κάθε όριο «νομιμότητας» και επιδεικνύουν «υπερβάλλον ζήλο» όταν πρόκειται για δαπάνες των Δήμων που αφορούν αποκλειστικά εργαζόμενους.

Για ακόμη μία φορά, οι «κόντρες» και τα «πολιτικά παιχνίδια» μεταξύ κυβέρνησης και Ελεγκτικού Συνεδρίου πλήττουν ανεπανόρθωτα τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες των Δήμων, οι οποίοι δεν φέρουν την παραμικρή ευθύνη για το νέο αδιέξοδο που δείχνει να δημιουργείται.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την κυβέρνηση και ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών ως αποκλειστικά υπεύθυνη για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες των Δήμων από τη μη πληρωμή των σχετικών ενταλμάτων να παρέμβει άμεσα για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ επίλυσή τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, η απάντηση και η αντίδραση των εργαζομένων θα είναι ΑΜΕΣΗ και πιο ΔΥΝΑΜΙΚΗ από το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!