Συμβασιούχοι δήμου Ηρακλείου: Απεργία διαρκείας για την απόφαση του ΕΣ

Να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας σχεδιάζουν 89 συμβασιούχοι του δήμου Ηρακλείου που μετά την κοινοποίηση της ΠΡΑΞΗΣ 42/2017 του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, θεωρούν ότι κνδυνεύουν με απόλυση. Οι εργαζόμενοι παρά την δέσμευση του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού οτι δεν πρόκειται να απολυθούν τονίζουν ότι θα συνεχίσουν την απεργία που ξεκίνησαν σήμερα με την συμμετοχή και των μόνιμων και αορίστου χρόνου συναδέλφών τους.

Oι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr με την κοινοποίηση της ΠΡΑΞΗΣ 42/2017 δημιουργείται πρόβλημα για 13 από 89 συμβασιούχους καθαριότητας των οποίων οι συμβάσεις έχουν ήδη ξεπεράσει το 24μηνο και γι’ αυτό το λόγο έχουν τεθεί προσωρινά εκτός μισθοδοσίας. Αντίστοιχο πρόβλημα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, υπάρχει και ακόμη 43 συμβασιούχους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στο επόμενο δίμηνο, ενώ των υπολοίπων 23 λήγουν σταδιακά το επόμενο διάστημα έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΚΡΗΤΗ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!