Σήμερα η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα

Σήμερα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το ζήτημα των ελληνικών διαπραγματεύσεων γiα τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα (15.00 ώρα Ελλάδος).

Το ενδιαφέρον για τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα προκλήθηκε μετά από τις συναντήσεις της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, στις Βρυξέλλες.

Η προσθήκη του ελληνικού ζητήματος στην αυριανή συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προέκυψε μετά από τα σχετικά αιτήματα που απέστειλαν οι πολιτικές ομάδες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, των Πρασίνων και της ευρωομάδας της Αριστεράς, με τους οποίους είχε συναντηθεί η υπουργός Εργασίας το αμέσως προηγούμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια των επαφών αυτών, ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα, και οι αντιπρόεδροι των Πρασίνων και της Αριστεράς, Σκά Κέλερ και Γκάμπι Τσίμερ αντίστοιχα, συμφώνησαν απόλυτα με την θέση που εξέφρασε η κα. Αχτσιόγλου, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση στην Ε.Ε. όσον αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!