Σήμερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας 14 επικουρικών εργαζόμενων-Κινδυνεύουν με απόλυση

Με επιστολή τους 14 επικουρικοί εργαζόμενοι στο Κ.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας αναφέρουν πως κινδυνεύουν με απόλυση αφού όπως αναφέρουν το Δ.Σ. Κ.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προβεί στην καταγγελία συμβάσεων τους. Επίσης προχωρούν  αύριο στις 9π.μ. σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Προαύλιο χώρο του Θ.Χ.Π. »Ο ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑΣ». Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, στις 10-7-2019 το Δ.Σ. Κ.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προβεί στην καταγγελία συμβάσεων και απόλυση 14 νοσηλευτών (επικουρικό προσωπικό).

Απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες, εργάζονται από το 2014 έως και σήμερα με συνεχείς ανανεώσεις, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα παραρτήματα Κ.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με την τελευταία τροπολογία παράτασης του επικουρικού προσωπικού ν. 4578/2018 άρθρο 35 παρ.3 όπου προβλέπεται ότι η παροχή των υπηρεσιών από το προσωπικό της παραγράφου 2, σύμφωνα με τις ανωτέρω εξαιρετικές προϋποθέσεις, δεν εμπίπτει στους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του π.δ. 164/2004 (Α΄ 134) και δεν μεταβάλλει το χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές.

Στα παραρτήματα παρέχονται υπηρεσίες περίθαλψης σε 380 ωφελούμενους, σε άτομα με κινητικές αναπηρίες (παραπληγία, τετραπληγία), νοητική υστέρηση, περίθαλψη ατόμων τρίτης ηλικίας, κατάκοιτων, (σύνολο ωφελούμενων 380 περίπου).

Παρά τις υποσχέσεις τις προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας και τις Διοίκησης δεν ρυθμίστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με συνέπεια να έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα.

Με την απόλυση των 14 νοσηλευτών θα προκύψουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των παραρτημάτων και την παροχή φροντίδας και περίθαλψης.

Στο Κ.Κ.Π. Κεντρικής Μακεδονίας εργάζονται 41 άτομα επικουρικό προσωπικό με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ από το 2014 με συνεχείς ανανεώσεις μετά από νομοθετικές ρυθμίσεις και οι οποίες λήγουν 31-12-2019.

Επιπλέον να σας ενημερώσουμε οτι με το ν. 3329/2005 άρθρο 10 προβλέπονταν διαδικασίες που άπτονται της πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας. Με το ν.4542/2018 άρθρο 3 ΦΕΚ Α’ 95/1.6.2018) έγινε τροποποίηση σχετικά με τις διαδικασίες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού του υπουργείου υγείας.
Δυστυχώς όμως χωρίς να υφίσταται σχετικό νομικό πλαίσιο πρόσληψης επικουρικού προσωπικού των κέντρων κοινωνικής προνοίας.

 Με τη διάταξη του άρθρου 88 του Ν 4611/2019 ρυθμίστηκαν πλέον ζητήματα που άπτονται της πρόσληψης επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, πλην όμως εκκρεμεί η έκδοση ΚΥΑ των Υπουργών Εργασίας, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τον καθορισμό των επιμέρους διαδικασιών (προσόντα και κριτήρια μοριοδότησης, προθεσμίες, δικαιολογητικά κοκ) – παρ. 7 του άρθρου 88 του Ν. 4611/2019.
Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και
Αιτούμαστε την όσο δυνατόν συντομότερη συνάντηση μαζί σας.

Μετά και τα παραπάνω δεν πρέπει να γίνει καμία απόλυση.

 Αιτούμαστε την ανάκληση απόφασης του Διοικητικού συμβουλίου.
Την άμεση προκήρυξη και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση των Κ.Κ.Π.
Την άμεση καταβολή των εξαιρέσιμων -αργιών
Καλούνται οι εργαζόμενοι σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 26-7-2019 και ώρα 09:00 π.μ. στην κεντρική είσοδο του Θ.Χ.Π. Άγιος Παντελεήμων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΟΥΤΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΒΑΝΑΚΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!