Σύλλογος ΟΤΑ Θεσσαλονίκης: Κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους -Εργασιακές Επιτροπές για μονιμοποίηση

Σκληρή επίθεση εναντίον των υπουργών της κυβέρνησης, εξαπολύει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «εμπαίζει» στους απλήρωτους συμβασιούχους. Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση τους, καλούν τους συμβασιούχους να συγκροτήσουν Εργασιακές Επιτροπές προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα και τη μονιμοποίηση τους. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους, αναφέρουν:

«Δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν με επικοινωνιακά παιχνίδια, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιές πολιτικές εξυπηρετούν, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. Γνωρίζουμε ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, κερδήθηκαν μόνο στο δρόμο του Αγώνα. Δεν χαρίστηκαν ποτέ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά νομίζει ότι θα κοροϊδέψει τους συναδέλφους συμβασιούχους, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι υπακούει, εφαρμόζοντας και υλοποιώντας κατά γράμμα τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Παίζουν καλά τον ρόλο τους, από τη μια ο Χρ. Βερναρδάκης που δηλώνει ότι «θα μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους» και από την άλλη η Ολ. Γεροβασίλη που δηλώνει ότι «δεν θα γίνει τίποτα διότι μας δεσμεύουν τα μνημόνια».

Αλλά δεν μπορεί να είναι μόνη διεκδίκηση για τους εργαζόμενους συμβασιούχους λίγοι ακόμη μήνες στην δουλειά, μία παράταση με ημερομηνία λήξης. Η μόνη διεκδίκηση για όλους τους εργαζόμενους είναι η Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους, όλους τους εργαζόμενους, να μην παρασυρθούν από υποσχέσεις, να συνειδητοποιήσουν τον εμπαιγμό και τον ρόλο της κυβέρνησης, να οργανώσουν τον αγώνα τους με εργασιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, δίπλα στα ταξικά σωματεία και στο Σύλλογο μας.

Απαιτούμε:

Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.

Καμία απόλυση.

Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.

Τους γυρίζουμε την πλάτη, συνεχίζοντας τον δρόμο του Αγώνα.

Τους έχουμε δοκιμάσει όλους.

Το μόνο που μένει να δοκιμάσουμε είναι η Δύναμη μας.

ΤΟ Δ.Σ».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!