Σύγκλητος ΕΚΠΑ: Έναρξη μαθημάτων στις 19 Νοεμβρίου

Την έναρξη μαθημάτων από την Τρίτη 19 Νοεμβρίου αποφάσισε η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε έκτακτη συνεδρίασή της.

Η απόφαση αυτή, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Συγκλήτου ελήφθη δεδομένης της «εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Πανεπιστημίου εξαιτίας του αυθαίρετου μέτρου της διαθεσιμότητας και της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας του υπουργείου Παιδείας», αλλά και λαμβάνοντας υπόψη «την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και των φοιτητών τους  οι οποίοι μένουν αποκλεισμένοι από τα μαθήματά τους, καθώς και την αποστολή του Πανεπιστημίου ως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος».

Για το λόγο αυτό, η Σύγκλητος του Ιδρύματος καλεί το διοικητικό προσωπικό κατά τη Γενική του Συνέλευση,  τη Δευτέρα 18-11-2013, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου είχε διετάξει τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τυχόν τελεστεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων, καθώς με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν κηρυχθεί παράνομες.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΚΠΑ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΕΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!