Συγκέντρωση στην Ευελπίδων ενάντια στη δίωξη του συνδικαλιστή Π. Αντωνόπουλου

Εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής, ο Παύλος Αντωνόπουλος, είχε συλληφθεί στις 8 Ιανουαρίου 2014 και παραπέμπεται με τις κατηγορίες της «αντίστασης κατά της αρχής» και «συμμετοχής σε παράνομη συγκέντρωση».

Ο λόγος ήταν η συμμετοχή του σε συνέντευξη Τύπου (ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ) που έδιναν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων, για να καταγγείλουν την απαγόρευση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που είχε εκδώσει η Γενική Ασφάλεια Αττικής, την περίοδο που η Ελλάδα αναλάμβανε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Aναλυτικά η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως: «Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017, γίνεται στα Δικαστήρια (πρώην σχολή Ευελπίδων) η εξ αναβολής δίκη του πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Παύλου Αντωνόπουλου. Ο Π. Αντωνόπουλος δικάζεται με τις ανυπόστατες κατηγορίες για αντίσταση κατά της Αρχής και συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση! Συνελήφθη κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι Σωματείων και Πολιτικών οργανώσεων στις 8 Ιανουαρίου του 2014 για να καταγγείλουν την απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Ελλάδα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου και καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να παρευρεθούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στο διωκόμενο αγωνιστή, τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 9:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 8, αίθουσα 2).

Να απαιτήσουμε την άμεση παύση της δίωξης και την αθώωση του Π. Αντωνόπουλου καθώς και την παύση της δίωξης όλων όσων διώκονται  για την πολιτικοσυνδικαλιστική τους δράση.

Οι πολιτικές διώξεις με τρομοκρατικό χαρακτήρα πρέπει να απαντηθούν από ολόκληρο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα».

Aπό την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει μεταξύ άλλων για το μέλος της: «Δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται ο Π. Αντωνόπουλος. Το ίδιο έγινε με αφορμή την δράση του στο προσφυγικό, το ίδιο έγινε για τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα. Φαίνεται ότι η ιστορία των αντιδικτατορικών αγώνων, και των ριζοσπαστικών αγώνων του λαού και της νεολαίας δεν αποτελούν  τροχοπέδη στο κράτος και τις κυβερνήσεις, το αντίθετο».

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Π. Αντωνόπουλο έδωσε στη δημοσιότητα και η πολιτική οργάνωση Ο.Κ.Δ.Ε. στην οποία αναφέρει ότι: «εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παύλο Αντωνόπουλο, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ διεξάγει την πιο σκληρή επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΔΕΔΥ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΟΚΔΕ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!