Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από 22 απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΕΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν 22 απλήρωτες και απολυμένες καθαρίστριες βρέθηκαν έξω από το Υπ. Εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και την εργασία τους.

katharistries-1-sepp

Οι 22 καθαρίστριες είναι απλήρωτες και σε απελπιστική κατάσταση επί τρεις μήνες, μετά την απόλυση τους, από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος παρ’ ότι είχαν σύμβαση έργου με το Υπουργείο, που έληγε στις 31/12/2017.

Το τραγικό είναι ότι ο Γραμματέας του Υπ. Εργασίας δεν εδέχετο να συναντηθεί με ευρεία αντιπροσωπεία, των σωματείων του Υπουργείου που στήριζαν τον αγώνα τους και της ΑΔΕΔΥ, αντιπροτείνοντας συνάντηση με δύο μόνο καθαρίστριες

 

Οι καθαρίστριες μετά το Υπ. Εργασίας κατευθύνθηκαν στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και διαδήλωσαν την απόφαση τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν μέχρι τη τελική νίκη τους τον αγώνα τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των 22 καθαριστριών έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 22 ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ.

Από τις 24/7/2017 όπου και μας ανακοινώθηκε η απόλυσή μας ενώ υπάρχει σε ισχύ σύμβαση μέχρι το τέλος του 2017, έχει ξεκινήσει ένας ατέλειωτος Γολγοθάς για όλες εμάς τις 22 απλήρωτες εργαζόμενες του ΥΠΕΚΑ, αφού όχι μόνο παραμένουμε απλήρωτες από τον Ιούνιο του 2017, αλλά αντιμετωπίζουμε και τον εμπαιγμό από τους εκπροσώπους του υπουργείου και προσωπικά τον υπουργό κύριο Σταθάκη ο οποίος μας αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμα υλικά και όχι σαν εργαζόμενες με αξιοπρέπεια και Περηφάνεια, αλλά και γυναίκες που έχουν οικογένειες που περιμένουν να καλύψουν τις βιωτικές τους ανάγκες από τα χρήματα που έχουμε δουλέψει, τα δικαιούμαστε και τα διεκδικούμε.

Μας αντιμετωπίζουν σαν αντικείμενα που ”θέλουν να τους κάνουν τη δουλειά τους” αφήνοντας μας στην ανασφάλεια και την απόγνωση, όντας ”εργαζόμενες, απλήρωτες και κατ’ουσίαν απολυμένες”, αφού το υπουργείο δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να μας πληρώσει επικαλούμενο απόφαση του ΣΤΕ, παρά το ότι μας είχαν ανανεωθεί οι συμβάσεις έργου μέχρι τον Δεκέμβρη του 2017,θέλει όμως να εργαζόμαστε απλήρωτες και χωρίς εξασφάλιση.

Εχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου και ανοχής απέναντι στον εμπαιγμό και την αδιαφορία από μέρους των εμπλεκομένων παραγόντων του ΥΠΕΚΑ και του υπουργείου εργασίας, αλλά και τα όρια ”βιολογικής και ψυχικής μας αντοχής” αφού αδυνατούμε πλέον να καλύψουμε και τις στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες της οικογενείας μας, προχωράμε σε κινητοποίηση προκειμένου να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στην εργασία και τη ζωή και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2017.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΑΣ

*Το δικαίωμα στην εργασία και την επιβίωση, δεν είναι ”υπόθεση κάποιων εκλεκτών” αλλά υποχρέωση της πολιτείας να το εξασφαλίζει σε όλους.

Οι 22 απλήρωτες εργαζόμενες-απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΕΚΑ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΥΠΕΝ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 22 ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!