Σίγησε ο ΒΗΜΑ FM -Επίθεση ΕΤΕΡ στον Μαρινάκη

Σταμάτησε να εκπέμπει τόσο από το ραδιόφωνο όσο και μέσω Διαδικτύου από τα ξημερώματα της Τετάρτης ο ΒΗΜΑ FM. Σύμφωνα με πληροφορίες στο παλιό μέγαρο του ΔΟΛ, στην οδό Μιχαλακοπούλου, έχει κοπεί το ρεύμα από χθες, ενώ από τις 4 τα ξημερώματα κόπηκε και το σήμα του σταθμού.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία «ΒΗΜΑ FM ΑΕ» ήταν θυγατρική του ΔΟΛ και, μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι ο οργανισμός έχει περάσει στα χέρια της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, το διοικητικό συμβούλιο παραμένει το ίδιο (με πρόεδρο τον Σταύρο Ψυχάρη).

Από την ΕΤΕΡ επισημαίνουν ότι είναι ευθύνη της εταιρείας η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον σταθμό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΤΕΡ, παρά το γεγονός ότι η ΒΗΜΑ FM έχει το παλιό διοικητικό συμβούλιο, όταν τεχνικοί βρέθηκαν στο κτίριο και ζήτησαν να μπουν μέσα για να ελέγξουν και να διορθώσουν την κατάσταση, οι φύλακες τους είπαν ότι πρέπει να συνεννοηθούν με την Alter Ego.

Η ΕΤΕΡ έχει κάνει από την προηγούμενη εβδομάδα καταγγελία για το πώς αφήνεται να καταρρεύσει έτσι μία δημόσια συχνότητα, ενώ εξετάζεται η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, δηλαδή κατά του προηγούμενου ΔΣ, αλλά και κατά του νέου ιδιοκτήτη.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει αποφασίσει νέες εξάωρες στάσεις εργασίας από τις 08.00 έως τις 14.00 της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου 2017, της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου 2017 και της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017 για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM».

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στον ραδιοσταθμό η ΕΤΕΡ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Έργα και ημέρες του Μαρινάκη στο ΒΗΜΑ FM 99,5

Αίσχος! Την αδιαφορία και την αναλγησία της έδειξε για μια ακόμα φορά η «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» του Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγαλομέτοχος εταιρεία του «ΒΗΜΑ FM». Αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους του ραδιοσταθμού εδώ και πολλούς μήνες θεώρησε σωστό να αφήσει και απλήρωτους τους  λογαριασμούς του ρεύματος με αποτέλεσμα, έπειτα και από τη διακοπή της ρευματοδότησης χθες το μεσημέρι, οι γεννήτριες του σταθμού να μην αντέξουν και να διακοπεί το σήμα του ΒΗΜΑ FM σήμερα τα ξημερώματα, ενώ οι φύλακες του κτιρίου δεν άφηναν τους τεχνικούς να διορθώσουν όσο γινόταν την κατάσταση χάνοντας πολύτιμο χρόνο παραπέμποντάς τους στην Alter Ego.

Η σκληρή και ύποπτη στάση της εργοδότριας εταιρίας είναι η αιτία που στους ραδιοφωνικούς δέκτες μας δεν ακούγεται ο BHMA FM. Είναι πρωτοφανές μεγαλομέτοχος τέτοιου βεληνεκούς να βυθίζει δημόσια συχνότητα στο σκοτάδι και να την αφήνει να καταρρεύσει αδιαφορώντας για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία χιλιάδων ακροατών του σταθμού. Είναι ξεκάθαρο σε όλους πλέον γιατί «βγήκε μπροστά». Για να ρίξει μαύρο στην ενημέρωση, για να εξαφανίσει ένα μεγάλο ειδησεογραφικό ραδιόφωνο, για να φιμώσει τη φωνή του BHMA FM 99,5. Ζήλεψε φαίνεται τη δόξα του μπαταχτσή προηγούμενου ιδιοκτήτη του σταθμού.

Στο σκοτάδι οι απλήρωτοι τεχνικοί-μοναδικοί εργαζόμενοι στο κτίριο προσπαθούν να συντηρήσουν τον υπερσύγχρονο και μεγάλης αξίας εξοπλισμό του ραδιοσταθμού σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής και χωρίς ρεύμα. Ενημερώνουμε το μεγαλομέτοχο Βαγγέλη Μαρινάκη πως δεν φεύγουμε από το χώρο εργασίας μας και απαιτούμε να εμφανιστεί επιτέλους και να δώσει λύση στα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε.

Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς, τις ανεξάρτητες αρχές και την Κυβέρνηση να ασχοληθούν με το ζήτημα και να δώσουν λύση στα δίκαια αιτήματά μας για αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας και για τη συνέχεια των θέσεων εργασίας μας.

Λέμε ΟΧΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΗΓΗ:ΕΦΣΥΝ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, BHMA FM, ΕΤΕΡ, ΣΙΓΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!