Σγουρός προς Μιχελάκη: Κάποιοι νομίζουν πως ο κόσμος τρώει κουτόχορτο

Μόλις σήμερα  μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Γιάννη Σγουρού,  στις 3 μ.μ. το έγγραφο του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλογερόπουλου με το οποίο μας γνωστοποιεί έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά (με ημερομηνία 26/09/2013) για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά υπαλλήλου του  Ε.Δ.Σ.Ν.Α., και όχι της Περιφέρειας Αττικής: «Σήμερα ήρθε το επίσημο έγγραφο στον ΕΔΣΝΑ, σήμερα τέθηκε σε αργία ο υπάλληλος».
Αυτό αναφέρει σε ενακοίνωσή του ο ΕΔΣΝΑ μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για καθυστέρηση στην τιμωρία του εν λόγω υπαλλήλου: «Κάποιοι πετάνε πυροτεχνήματα και νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Οι δικές μου ενέργειες προκύπτουν από έγγραφα. Οι δικές τους;«, αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωση του ο κ. Σγουρός.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του προέδρου του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχη  Αττικής είναι το εξής:

«Μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2011, πριν καν αναλάβω Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, έφτασε επίσημα στο γραφείο μου μετά από δυόμισι χρόνια σήμερα στις 3 το μεσημέρι. Και κάποιοι έχουν το θράσος να κατηγορούν εμένα για  καθυστέρηση στον πειθαρχικό έλεγχο. Θα πρότεινα να κάνουν τον ορό της αλήθειας.  Σήμερα ήρθε το επίσημο έγγραφο στον ΕΔΣΝΑ, σήμερα τέθηκε σε αργία ο υπάλληλος.  Είμαι περίεργος να δω αν οι «θεματοφύλακες» της νομιμότητας και της διαφάνειας, θα αναζητήσουν  ευθύνες για αυτή την καθυστέρηση στην ενημέρωσή μας. Θα αναζητήσει  κανείς ευθύνες για να βρει ποιος «έπνιξε» το έγγραφο;

Εγώ την καταγγελία που είχα στις 14 Ιανουαρίου 2013, την διαβίβασα στην Εισαγγελία στις 16 Ιανουαρίου. Έκτοτε ο Σύνδεσμος δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση. Κάποιοι πετάνε πυροτεχνήματα και νομίζουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Οι δικές μου ενέργειες προκύπτουν από έγγραφα. Οι δικές τους; Γιατί κάποιοι ευαισθητοποιήθηκαν τώρα; Σε αυτό τον κατήφορο δεν τους ακολουθώ. Προτιμώ να ασχοληθώ με τα σοβαρά προβλήματα του ΕΔΣΝΑ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι κρίμα όμως,  να παραπλανούν κάποιοι, με τόσο απροκάλυπτο τρόπο  τον Υπουργό και να τον οδηγούν σε λάθη. Κύριε Υπουργέ, φοβού τη μισή αλήθεια, μπορεί να κρατάς τη λανθασμένη μισή…».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ, ΕΔΣΝΑ, ΑΡΓΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!