ΣΕΤΤΑ για ΕΛΤΑ: Όχι στην ανάκληση των αδειών ειδικού σκοπού

«Την κυβέρνηση της ΝΔ, τη διοίκηση των ΕΛΤΑ που με σχετικό έγγραφο ανακοίνωσε ότι μπορεί να ανακαλέσει τις άδειες ειδικού σκοπού πατώντας στην ΠΝΠ και δικαιολογώντας τις ανακλήσεις αδειών σε ανεβασμένες υπηρεσιακές ανάγκες, ορίζοντας προϊσταμένους και διευθυντές, σε ρόλο δικαστή, να ανακαλούν τις άδειες», καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων – Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής (ΣΕΤΤΑ), τονίζοντας ότι «η απόφασή τους αυτή είναι άθλια και πρέπει να βρει τους εργαζόμενους απέναντι».

Η αξιοποίηση της ΠΝΠ, συνεχίζει το Συνδικάτο, «σαφώς και στοχεύει στην κερδοφορία των ΕΛΤΑ. Από τη μια είναι η ακύρωση των αδειών ειδικού σκοπού και από την άλλη η δυνατότητα μεταφοράς εργαζόμενων από τα ΕΛΤΑ στα ΕΛΤΑ courier. Δηλαδή τώρα που στο δέμα και στις ταχυμεταφορές έχει τεράστια κέρδη η εταιρεία να αυξηθούν. Ήδη χτες μετέφεραν 35 συναδέλφους συμβασιούχους στα ΕΛΤΑ courier και ταυτόχρονα ακυρώνουν άδειες ειδικού σκοπού, ποιος ξέρει(;) πιθανά σχεδιάζουν την επόμενη φάση μεταφοράς εργαζομένων».

Η κυβέρνηση και η διοίκηση των ΕΛΤΑ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «αποδεικνύουν ότι νοιάζονται για ένα και μόνο πράγμα, την κερδοφορία, και μπροστά σε αυτήν δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία, ούτε την ασφάλεια, ούτε τις ανάγκες των εργαζομένων. Ίσα ίσα παίρνουν μέτρα για την αύξηση της εκμετάλλευσης για να κερδίζουν περισσότερα».

Το ΣΕΤΤΑ, καταλήγει η ανακοίνωση, «καλεί τον κάθε εργαζόμενο των Ταχυδρομείων και Ταχυμεταφορών να έρθει σε επαφή με το συνδικάτο μας και να μας ενημερώσει για κάθε αυθαιρεσία της εργοδοσίας, για κάθε ζήτημα σε χώρο δουλειάς».

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ, ΑΔΕΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!