ΣΕΠΕ -Δ.Αθηναίων: Στον εισαγγελέα για μη τήρηση κανόνων υγιεινής & ασφάλειας

Στον εισαγγελέα, έστειλε το δήμο Αθηναίων, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, για μη τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη του, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7.
Αναφερόμενος στους θανάτους εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδίοικηση, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είναι ένα τραγικό πρόβλημα. Τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα στους δήμους, συμβαίνουν στο χώρο της καθαριότητα και το χώρο πρασίνου», σημείωσε, και τόνισε:
«Αναγκαστήκαμε να στείλουμε στον εισαγγελέα το Δήμο Αθηναίων, γιατί εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν είχαν λάβει τα μέσα ατομική προστασίας, δεν είχαν κάνει ούτε καν τα εμβόλια».
Όταν ο πρώτος δήμος της χώρας παρανομεί, συνέχισε, φανταστείτε τι γίνεται σε άλλους δήμους. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε καταγγελίες που κάνουν λόγο για την χρησιμοποίηση των εργαζομένων της κοινωφελούς παράνομα στην αποκομιδή των απορριμάτων και τόνισε:
Υπάρχει ένα διαρκές κυνήγι με τους δήμους. Με το τελευταίο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, μας δόθηκε η δυνατότητα επιβολής προστίμων σε δήμους που δεν τηρούν την εργασιακή νομοθεσία και θα το εκμεταλλευτούμε».
Ο επίσης ανέφερε πως βρέθηκαν μέχρι 200 εργαζόμενοι σε τράπεζες, εκτός ωραρίου
ενώ δήλωσε ότι με βάση τους ελέγχους, είναι πολλές οι εταιρίες που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα, αλλά δεν πληρώνουν τις υπερωρίες.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΣΕΠΕ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΟΝΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!